NB I

A Diósgyőr agyonverte a Vasast

Rémálomszerű meccsen vannak túl az angyalföldiek; a miskolciak kiütéssel másztak ki a gödörből.

OTP Bank Liga, 12. forduló

Diósgyőri VTK – Vasas FC 5-0 (1-0)
Debrecen, 1081 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
DVTK: Antal B. – Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács – Vela, Busai, Villar (Kocsis, 55.) – Ugrai (Óvári, 72.), Szarka (Makrai, 78.), Joannidisz. Szakmai igazgató: Bódog Tamás
Vasas: Kamenár – Benes, James (Vaskó, 66.), Risztevszki – Szivacski, Burmeister, Berecz (Vogyicska, 64.), Hangya – Kulcsár, Gaál, Remili (Vergosz, 56.). Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerzők: Villar (15.), Ugrai (48., 58.), Vela (71.), Joannidisz (77.)

A negyedik helyezett Vasas a négy ponttal kevesebbet gyűjtő, így kilencedik DVTK vendége volt Debrecenben az élvonal 12. fordulójában.

Aktívabban kezdett a DVTK, többször is zavart keltve ezzel a vendégek védelmében. Több diósgyőri szöglet is veszélyt jelentett, a vezető gólt azonban akcióból szerezték meg a vendéglátók: a 15. percben Ugrai cselezgetett a tizenhatoson belül, szerelték, a lepattanó labda azonban Nono Villar csapott le, és a védők között a kapuba lőtt (1-0).

A vezető gól után kissé leült a meccs, a Diósgyőr tartotta előnyét, amihez kellett az is, hogy Antal Botond bravúrral védje Benes közeli lövését. Inkább a Vasas veszélyeztetett, de a beadásoknál rendre helyén volt a DVTK-védelem, vagy éppen a sorfal állta útját egy-egy Vasas-szabadrúgásnak. A félidő hajrájában Burmeister az ötös sarkáról lőtt két méterrel fölé – 1-0-ra vezetett a szünetben a DVTK.

Légiósaink eredményei:
Légióskörkép: Vadócz ismét gólt fejelt, nyertek is
Az első félidőben szerzett vezetést a DVTK, a másodikban gálázott Fotó: MTI

Vasas-lehetőséggel indult a második félidő, a fordulásból azonban a Diósgyőr szerzett gólt: egy szöglet utáni kontrát Ugrai Roland fejezett be szép lövéssel – és góllal (2-0). Lipták nagy helyzetben lőtt fölé, majd ismét Ugrai pillanatai jöttek: ezúttal is becsapta védőjét, és a bal sarokba lőtt (3-0).

Kamenár „tartotta meccsben” a Vasast: Szarka lövésénél védett nagyot a vendégek kapusa. A 71. percben azonban már ő is tehetetlen volt: Vela lefutotta a sérült Risztevszkit, majd a kapuba lőtt (4-0). A Vasas játékosa nem is tudta folytatni a mérkőzést, de mivel Oenning-mester már mindhárom cseréjét elhasználta, így emberhátrányban játszott tovább a vendég csapat.

Becsülettel próbálkozott a Vasas, de a DVTK ma kiválóan megszervezte játékát, és remekül használta ki az adódó lehetőségeit. A hajrában Joannidisz jegyezte az ötödik hazai gólt egy szép átlövéssel – öt góllal nyert az ezt megelőző négy bajnokiját elveszítő együttes.

Olvasói sztorik