Légiósok

Légióskörkép: kupagyőzelmet ünnepelhetett Elek Ákos

!!!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Korhut Mihállyal a soraiban nyert a Hapoel Raannana otthonában a Hapoel Beer-Seva az izraeli liga hetedik körében. A magyar támadó végig a pályán volt, a vége 1-3.

A hongkongi bajnokság ötödik fordulójában Vadócz Krisztián fejesével egyenlített a Kitchee SC a Tai Po ellen. A találkozó 66. percében volt eredményes a magyar támadó, majd a 89. minutumban Sandro révén a győztes gólt (2-1) is megszerezték.

Vadócz egyenlített, majd meg is nyerték a meccset Fotó: Europress/AFP

A kezdőcsapatban kapott helyet és végig is játszotta a Kazah Kupa döntőjét Elek Ákos, csapata, a Kajrat Almaty pedig 1-0-ra verte az Atiraut, így a magyar középpályás kupagyőzelmet ünnepelhetett.

A szlovák élvonal tizenkettedik fordulójában a Podbrezovához látogatott a DAC Dunaszerdahely, amely végül 2-0-ra nyert. A vendégeknél Kalmár Zsolt a kezdőben, Vida Kristopher pedig a kispadon kapott helyet – mindketten ott fejezték be a lefújásnál.

A Slovan Bratislava 3-2-es győzelméhez góllal járult hozzá Holman Dávid, aki a Presov kapuját vette be. A pozsonyiak első találatát lőtte a magyar középpályás, aki végig a gyepen tartózkodott.

A Dijon védője, Lang Ádám végig a kispadon ült a szupersztárokkal teletűzdelt Paris Saint-Germain elleni hazai francia bajnokin. Langéknak majdnem sikerült a bravúr, ám a 91. percben Meunier találata három pontot ért a PSG-nek, 1-2 a vége.

Ezt olvastad már?
Pintér Attila ismét borsot tört a Fradi orra alá

Nem jött ki a második félidőre a Termalica magyar védője, Kecskés Ákos. A lengyel élvonal tizenkettedik körében 1-1-re végzett a csapat az Arka Gdynia ellen.

Egerszegi Tamásnak kilencven perc jutott a lengyel másodosztályú Legnicában, a középpályás a Grudziadz otthonában ünnepelhette a győzelmet a 71. percben szerzett vendég találatnak köszönhetően.

Berki Péter a Limerick, Vécsei Bálint pedig a Lugano kispadján ülte végig a szombati bajnokikat. Előbbi a Droghedát győzte le 1-0-ra az ír bajnokságban, utóbbi pedig a Baseltől kapott ki otthon 4-0-ra a svájci pontvadászatban.

Olvasói sztorik