NB I

A második félidőben megrázta magát a Vidi és megverte a DVTK-t

Ugrai bombája nem ért egy pontot sem a Videoton ellen.

OTP Bank Liga, 11. forduló

Diósgyőri VTK – Videoton FC 2-3 (1-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 1322 néző. Játékvezető: Farkas
DVTK: Antal – Nagy T., Lipták, Karan, Tamás M. (Makrai, 77.) – Vela, Busai (Kocsis, 60.), Nono, Ugrai – Joannidisz, Szarka. Vezetőedző: Bódog Tamás
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Hadzic, Varga J., Pátkai, Suljic (Szolnoki, 92.) – Henty (Géresi, 77.), Scsepovics (Tamás, 94.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerzők: Ugrai (17.), Joannidisz (78.), illetve Hadzic (53.), Henty (71.), Pátkai (85.)

Az éllovas Videoton a zsinórban három vereséget számláló Diósgyőrhöz utazott az NB I tizenegyedik fordulójában. Bódog Tamás csapata ugyan rossz eredményeket mutatott fel az utóbbi hetekben, ám játékban egyszer sem maradt alul az aktuális ellenféllel szemben, valamint a játékvezetők is többször látványosan sújtották őket.

Jó iramban, de kevés helyzettel kezdtek a felek, a 17. percben aztán megzörrent a háló. A magyar válogatott újonnan behívott kerettagja, Ugrai Roland szerzett vezetést, miután balról befelé cselezett és húsz méterről hatalmas gólt lőtt a léc alá, 1-0. A hazaiak az előny birtokában is támadásban maradtak, a Videoton csupán a 29. percben veszélyeztetett először, ekkor Pátkai csúsztatását fogta Antal. A félidő előtt négy a négyben vezethette támadását a DVTK, melynek végén Busai lőtt, Kovácsik védett.

A szünet után sokkal aktívabban kezdett a Vidi, Scsepovics máris célba vette Antal kapuját a 48. percben, majd a kipattanónál Nagy mentett. Öt perccel később jött az egyenlítés, Scsepovics lécről leperdülő lövését Hadzic juttatta a hálóba, 1-1.

Ezt olvastad már?
Kamu büntetővel nyert a Fradi a sereghajtónál

A fordítás is összejött, Nego passzolt Hentyhez, akit nagyon üresen hagytak a védők, a támadó pedig belőtte a ziccert, 1-2. Hét perccel később a hazai drukkerek örülhettek, Joannidisz bombázott a léc alá kilenc méterről, 2-2.

Itt azonban nem állt le a góltermés, a 85. percben Géresi remekül szolgálta ki Pátkait, aki estében Antal mellett a hálóba lőtt, 2-3.

Innen már nem tudott felállni a DVTK, a ráadásban már csak a cseréken és az időhúzáson volt a hangsúly, így továbbra is élen a Videoton.

Hadzic (jobbra) egyenlített a második félidőben Fotó: vidi.hu
Olvasói sztorik