NB I

Kétgólos hátrányból állt fel a Fradi

Hiába vezetett kettővel a Balmaz, végül egy kamu tizenegyessel fordított Doll csapata.

OTP Bank Liga, 11. forduló

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Ferencvárosi TC 2-3 (2-1)
Balmazújváros, Városi Stadion. Játékvezető: Iványi
Balmaz: Pogacsics – Póti, Tamás L., Rus, Uzoma – Vajda, Sigér (Batarelo, 80.), Haris, Habovda (Kovács, 68.) – Arabuli, Andrics (Vólent, 80.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Otigba, Marcos Pedroso – Varga R., Szpirovszki (Koch, 89.), Gorriarán (Leandro, a szünetben), Lovrencsics G. – Böde, Priskin (Paintsil, a szünetben). Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerzők: Vajda (10.), Sigér (36.), illetve Lovrencsics (40.), Paintsil (54.), Varga R. (78., tizenegyesből)

A zsinórban három győzelmet számláló Ferencváros a hat meccs óta nyeretlen Balmazújváros otthonába látogatott az NB I tizenegyedik körében.

Nagy meglepetésre azonban nem az esélyesnek számító vendégek, hanem a sereghajtó kezdett jobban és már a tizedik percben előnyhöz jutott: Uzoma lövését védte Dibusz, a kipattanóra azonban érkezett Vajda és nem hibázott, 1-0. Tíz perccel később hajszálon múlt a második hazai gól, Andrics lövésénél előbb bravúrozott Dibusz, majd Arabuli a kipattanót a kapufára rúgta.

A Fradi kapusa csapata legjobbja volt ebben a félidőben, a 33. percben Andrics közeli lövésénél óriási reflex kellett a védéshez. Három perc múlva viszont már Dibusz sem segített, Arabuli bal oldali beadására Sigér érkezett a hosszún és becsúszva az üres kapuba lőtt, 2-0. Ezután sem unatkozhattunk, a semmiből szépített a vendég együttes Lovrencsics révén, aki a 40. percben nyolc méterről lőtt Pogacsics mellett a hálóba, 2-1. A szünetig hátralévő időben átvette az irányítást a Fradi, de az egyenlítés csak a fordulás után jött.

Ezt olvastad már?
Neymar álomgólja nyitott, de hatot lőtt a PSG – VIDEÓ

Az 54. percben a csereként beálló Paintsil óriási gólt lőtt huszonkét méterről a bal felsőbe, Pogacsicsnak esélye sem volt, 2-2. Érett az egyenlítő találat, hiszen előtte a hazai hálóőr Otigba fejesénél és Blazic lövésénél is parádézott – nekiment a szünet után a Balmaznak a zöld-fehér csapat.

Tovább nyomot Doll csapata, Paintsil is közel járt a gólhoz, valamint Böde fejese is kevéssel ment fölé. A Balmaz is újra megrázta magát, Arabuli lövésénél Dibusz ismét óriásit védett, a kipattanót pedig nagy helyzetben elhibázta Vajda. A 77. percben aztán tizenegyest kapott a Fradi, Paintsil Uzoma szorításában, de inkább az árnyékában elesett, Varga Roland pedig magabiztosan értékesítette a nagy lehetőséget, 2-3.

A hátralévő időben a Balmaz megpróbált egyenlíteni, de az ötperces hosszabbításban sem járt közel a gólhoz, így remek mérkőzésen a Fradi örülhetett a három pontnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik