NB I

Hat gól, fordítás és mesterhármas Mezőkövesden

Két tizenegyes is megspékelte az Újpest vendégjátékát.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC 2-4 (1-0)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 2386 néző. Játékvezető: Solymosi.
Mezőkövesd: Tujvel – Lázár (Baracskai, 66.), Hudák, Szeles, Fótyik – Keita, Mlinar (Strestík, 68.) – Farkas D., Tóth B. (Koszta, 57.), Cseri – Veszelinovics.Vezetőedző: Radványi Miklós
Újpest: Pajovics – Balázs, Litauszki, Pávkovics, Mohl – Windecker, Salétros (Obinna, a szünetben) – Simon (Szankovics, 57.) K., Nagy D., Angelov (Tischler, 57.) – Novothny.Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Cseri (28.), Fótyik (84.), illetve Tischler (60.), Novothny (62., 79., 86., a harmadikat tizenegyesből)

A forduló előtt a kiesőzónában tanyázó Mezőkövesd fogadta a szintén gyatra formában lévő Újpestet, amelyet hazai győzelem esetén megelőzhettek volna a borsodiak.

Rögtön a negyedik percben gólnak örülhettek a vendégek, de nem sokáig, mert les miatt Novothny találatát érvénytelenítették. Ezt követően elmaradtak a helyzetek, a hazaiak közül Cseri játéka okozott gondot a vendégeknek, a 28. percben pedig éppen a Kisvárdáról érkező játékos talált be Pajovicsnak. A szélső Veszelinovics beadása után csapott le a labdára a tizenhatoson belül és a kapuba lőtt, 1-0. A szünet előtt közel állt a másodikhoz a Kövesd, Tóth Bence azonban először lesről talált be, majd ziccerben nem talált kaput.

Gólzáport és hatalmas fordulatot hozott a második félidő, Nebojsa Vignjevics a félidőben egyet, az 57. percben pedig kettőt is cserélt, ez pedig felpörgette a vendégeket. A lilák ezt követően két perc alatt fordítottak, a 60. percben egy szöglet után Tischler fejelt a kapuba, 1-1, majd Obinna beadását Novothny juttatta fejjel a hálóba, 1-2.

Ezt olvastad már?
Gól nélküli félidő után kétszer is zörrent a háló a Groupamában

A 79. percben aztán még közelebb került a győzelemhez az Újpest, Obinna erősen középre tette a labdát, Novothny pedig közelről előbb kapufát, majd pedig gólt lőtt, 1-3. Két perccel később kezezés miatt tizenegyest kapott a vendég együttes, de Nagy kísérletét védte Tujvel.

A 84. percben szépített a Mezőkövesd, Strestík beadása után Pajovics Fótyik elé ütötte a labdát, a védő pedig nem hibázott, 2-3. Az öröm azonban nem tartott sokáig, újabb tizenegyeshez jutott az Újpest, ezt pedig már Novothny belőtte, 2-4, mesterhármast szerzett a támadó. A Mezőkövesd újra vereséget szenvedett, nem lennénk meglepve, ha edzőváltásra kerülne sor Matyóföldön.

Mohl Dávid és Tóth Bence harca Fotó: ujpestfc.hu
Olvasói sztorik