NB I

Gól nélküli félidő után kétszer is zörrent a háló a Groupamában

Magyar szinten jó meccset játszott egymással a Fradi és a Diósgyőr.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)
Groupama Aréna, 9195 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Marcos Pedroso – Gorriarán, Szpirovszki (Leandro, 89.) – Varga R., Paintsil (Sternberg, 61.). Moutari (Böde, 62.) – Priskin. Vezetőedző: Thomas Doll
DVTK: Rados – Nagy T. (Makrai, 73.), Karan (Kocsis, 29.), Lipták, Tamás – Vela, Nono, Busai, Óvári – Joannidisz (Szarka, 54.), Ugrai. Vezetőedző: Bódog Tamás
Gólszerzők: Varga (62.), Szpirovszki (70.)

Ellentétes formában várták a csapatot a találkozót, hiszen a Ferencváros az előző két bajnokiját magabiztosan behúzta, míg a Diósgyőr mindkét legutóbbi meccsét elveszítette.

Az első játékrész kevés helyzetet hozott, de az iramra nem lehetett panasz, mint ahogyan a hangulatra sem, ez elsősorban a közel hatszáz fős DVTK-tábornak volt köszönhető. Rengeteg szabálytalanság és feszültség uralkodott a pályán és a lelátón is, ebben az időszakban pedig a vendégek játszottak veszélyesebben, Vela, Ugrai és Lipták előtt is adódott kisebb lehetőség. Hazai oldalon a 3. percben Gorriarán lövése volt közel a gólhoz, de a félidőre 0-0-val mehettek a felek.

A második játékrészben már sokkal több helyzetet láthattunk és a gólok is jöttek. Ki más, mint Varga Roland volt először eredményes, a Fradi gólgyárosa pazar szabadrúgásgólt lőtt az alapvonaltól 2-3 méterről a tizenhatos bal oldalánál, 1-0.

Ezt olvastad már?
Fordulatokban gazdag meccsek az NB III-ban

A hazaiak másik hőse Dibusz Dénes, volt a kapus a 65. és a 67. percben is hatalmasat védett, mindkétszer Ugrai eszén járt túl. A kihagyott DVTK-helyzetek pedig megbosszulták magukat, a 70. percben Böde lövését Rados még védte, a kipattanóra viszont érkezett Szpirovszki és megduplázta az előnyt, 2-0. Ezzel eldőlt a találkozó, a DVTK már nem tudott felpörögni, a Fradi pedig magabiztosan őrizte előnyét. A végén még Sternberg is gólt szerezhetett volna, de maradt a 2-0.

Varga már tizenegy gólos Fotó: fradi.hu
Olvasói sztorik