NB I

A ritmust igen, néhány dolgot viszont még nem szokott meg Spanyolországban Hidi

Az Oviedo sérülés után lábadozó légiósa egyelőre nem hoz szerencsét a Honvédnak.

Idén nyáron igazolt a címvédő Budapest Honvédtól a spanyol másodosztályú Real Oviedóhoz Hidi Patrik. A középpályás bemutatkozása jól sikerült, a Rayo Vallecano elleni szezonnyitón negyvenméteres gólpasszán ámult mindenki. A folytatás azonban balszerencsés volt, a harmadik körben a Reus Deportivo ellen ugyanis lábközépcsont-törést szenvedett a jobb lábán. A 26 éves játékost szeptember elején már meg is műtötték, a Rangadónak pedig elmondta, milyen állapotban van jelenleg, megszokta-e már Spanyolországot, és természetesen a kispesti gárda is szóba került.

– Majd’ két hete, hogy megműtötték. Hogyan érzi magát, hogy halad a rehabilitációja?

– Amennyire lehet, jól vagyok – kezdte honlapunknak Hidi. – Jól sikerült a műtét, szombaton már ki is vették a varratokat, de a merevítő, amit az operáció óta hordok, még kb. egy hétig rajtam is marad. Ezt követően nagyjából még három hetet vesz igénybe a rehabilitáció. A múlt héten kezdtem el kijárni a csapat edzőközpontjába edzésnapokon, különböző kezeléseket kapok, de ezen kívül csak pihennem szabad, nem telnek túl mozgalmasan a napjaim.

Ezt olvastad már?
Saját játékosait és szurkolóit is kiosztotta Hemingway

– Folyamatosan kapcsolatban van a vezetőkkel, az edzőkkel? Tartják önben a lelket?

– Nagyon rendes volt velem mindenki, már a műtét után is többen meglátogattak a klubtól. Az igazgató a feleségével, a vezetőedző és a játékosok is eljöttek hozzám, amíg pedig nem jártam az edzőközpontba, az orvos mindennap rám nézett és megvizsgálta a sebet, kontroll alatt tartott. Nagyon vár már vissza mindenki a pályára.

– Sikerült már megszoknia Spanyolországot, beilleszkedett az ottani közegbe?

– Igen, ez elég gyorsan ment. Már az első lakásba, amit mutattak, beköltöztünk a párommal, nagyjából egy hét után ez elrendeződött. Megszoktuk a várost, a nyelvet még annyira nem. Folyamatban van a nyelvtanulás, az első hetet követően már különtanár foglalkozott velem heti kétszer-háromszor, október elsejétől pedig indul egy spanyol kurzus az itteni egyetemen és oda fogunk járni minden nap egy hónapon keresztül.

– Azért én biztosra veszem, hogy vannak furcsaságok a spanyol kultúrában, életvitelben, amire a mai napig furán néz.

– Valóban. A sziesztát nagyon nehéz megszokni. Kb. délután háromtól ötig minden bezár, az éttermek talán még ennél is több időn keresztül nem nyitnak ki. Számunkra ez elég furcsa volt, többször is elindultunk étterembe a barátnőmmel, de potyára. Az időjárás is elég szokatlan. Spanyolországról a legtöbben azt hiszik, hogy folyamatosan süt a nap és meleg van, de mi pont egy olyan részen vagyunk, ahol szinte mindig esik az eső.

– És korábban az edzéseken milyen különbségeket vélt felfedezni az NB I-ben tapasztaltakhoz képest?

– Sokkal nagyobb volt az iram, ezt azonban sikerült gyorsan felvennem, ezáltal pedig a meccseken is könnyebb volt alkalmazkodni a ritmushoz. Első tréningen például rögtön az élvonalbeli Eibar ellen játszottam egy félidőt, úgy érzem viszonylag gyorsan felvettem a tempójukat. Taktikában még jobban különbözik egy spanyol másodosztályú meccs az NB I-től. Senki nem áll vissza, mindenki folyamatosan letámad, ebből pedig nagyobb iram alakul ki.

– Az Oviedo megnyerné a magyar NB I-et?

– Ezt azért merészség lenne kijelenteni. Nehéz kérdés, nem tudom megmondani.

Hidi hamar megszokta az iramot Fotó: realoviedo.es

– Milyen célt tűzött ki a csapat a bajnokság előtt? Láthatjuk jövőre a Real Madrid és a Barcelona ellen játszani?

– Nagyon örülnék neki. Amikor idejöttem, azt mondták, hogy az első hatba kerülés a cél, azaz a rájátszást mindenképpen jó lenne elérni. Az előző idényben két ponttal maradt le erről a csapat, ezúttal jó lenne felülmúlni azt a teljesítményt.

– A Budapest Honvédnál egyelőre nem sikerül felülmúlni az előző szezonbeli teljesítményt. Figyeli korábbi csapatát?

– Több korábbi csapattársammal is tartom a kapcsolatot. Az internettel korábban volt egy kis probléma, eléggé hosszú időbe telt, mire bekötötték, addig nem igazán tudtam nézni a meccseket, csak az eredményeket követtem. Az utóbbi két hétben azonban már látom a Honvéd és a többi csapat találkozóját is.

– Az előző két hétben éppen nem nyert a Honvéd egy meccset sem….

– Lehet, hogy miattam (nevet). A következő bajnokijukat talán inkább kihagyom – zárta a Rangadónak adott nyilatkozatát Hidi Patrik.

Olvasói sztorik