NB I

Saját játékosait és szurkolóit is kiosztotta Hemingway

Rég akadt ki ilyen durván a Honvéd tulajdonosa.

Ismét megírta blogbejegyzését az Nb1.hu-n a Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway. A vezető ezúttal is hozta szókimondó és őszinte stílusát, a saját játékosait, a szurkolókat és az egyik bulvárlapot is keményen kiosztotta.

– Könnyű lenne a Ferencváros ellen szombaton elszenvedett 3-1-es vereségünket csak egy-két nagy hibát elkövető játékos nyakába varrni, de ez a gondolat önmagában nemcsak igazságtalan, de haszontalan is lenne. Ha játékosaink berúgják azt a négy gólhelyzetet, amit kialakítottunk az első félidőben, most nem a tabella 3. helyén tanyáznánk. Az az egy-két játékos pedig, aki az eszét a zsebében, és nem a lábában hordja, szégyellheti magát. Csapatunk, szurkolóink többet érdemelnek tőlünk – emlékezett vissza a szombat este rendezett Ferencváros elleni bajnokiról Hemingway.

Ezt olvastad már?
Bundesliga: négy forduló után repült a sztárcsapat edzője

Mint ismert, a mérkőzés közben a hazai szurkolók egy része a kiállítás után szidni kezdte a Ferencváros védőjét – korábbi Honvéd-játékost – Botka Endrét, akinek testvére ezt rossz néven vette, és a lelátón összeverekedett a drukkerekkel. Hemingway erre a szituációra is kitért, fölöslegesnek és helytelennek vélte a szidalmazást, valamint külön kiemelte az egyik bulvárlap szenzációhajhász címét.

Hemingwaynek sok minden nem tetszett a hétvégén Fotó: honvedfc.hu

– A biztonsági szolgálat az elkövetőt átadta a rendőrségnek. A rendőrök szerint a biztonsági szolgálat a szabályoknak megfelelően járt el, információnk szerint az elkövető felelősségét a rendőrség vizsgálja. Hogy aztán ebből a nagyon is világos kis afférból hogyan született a Ripost nevű bulvárlap „Kegyetlen brutalitás: családos embereket vertek Kispesten” című cikke, azt én nem tudom…. De hát mindenkinek élni kell valamiből, az ilyen szenny címek kitalálójának is. Éljen a sajtószabadság!

A tulajdonos a Honvéd NB III-as csapatáról is írt a blogjában, amely a hétvégén 1-1-es döntetlent ért el a sereghajtó Hódmezővásárhely otthonában.

– Szeretném, ha valaki megmagyarázná nekem, miért elfogadható egy ilyen eredmény, amikor az erőviszonyok alapján négy-ötgólos sima siker lenne a papírforma? Miért gondolják azok, akik az NB I-be sóvárognak, hogy gyengébb erőfeszítés, téblábolás, ide-oda szaladgálás megelégedést kelt a klubvezetésben? Amikor egy játékos felveszi a fizetését a hónap elején, vajon visszaad belőle a klubnak, mondván, hogy ő csak az NB III-ban játszott az elmúlt hónapban? Nahát, erre ne tessék fogadni! Aki nem nyújtja a maximumot, amikor az NB III-ban játszik, annak nincs helye az NB I-ben. Üzenem mindenkinek.

Olvasói sztorik