NB I

Botka túlzónak tartja a Honvéd-drukkerek gyűlöletét

A kiállításáról is beszélt a Fradi védője.

2017 januárjában igazolt a Budapest Honvédtól a rivális Ferencvároshoz Botka Endre, aki azóta közellenségnek számít Kispesten. Az NB I előző fordulójában is trágár szavakkal illette a Bozsik József Stadion közönsége a védőt, aki a Népszavának adott interjújában beszélt a gyűlölködő drukkerekről, a Nagy Gergő elleni szabálytalanság (?) után ítélt tizenegyesről, valamint a 72. percben történő kiállításáról is.

Ezt olvastad már?
A ritmust igen, néhány dolgot viszont még nem szokott meg Spanyolországban Hidi

– Őszinte leszek: teljesen ledöbbentem az ítélet miatt. A talpát találtam el Nagy Gergőnek, ő pedig már elrúgta addigra a labdát, mire én hozzáértem. Az esetek 90 százalékában ez nem tizenegyes, nemhogy sárga lap… Visszanéztem az esetet, azt láttam, még Gergő is meglepődött azon, hogy ez büntetőt ért – nyilatkozta a Népszavának a büntetőszituációról Botka, majd a kiállításról is beszélt. – A sárga lapom tudatában buta szabálytalanságot követtem el, mégsem érzem úgy, hogy ki kellett volna állítani. Az egész mérkőzésen két szabálytalanságom volt, nem vagyok benne biztos, hogy mindkettő sárgát ért.

A hazaiak által rendre szidott Botka a lap érdeklődésére elmondta, sajnálja, hogy a téli átigazolása még mindig indulatokat szül, bár kissé már túlzásnak tartja az irányába áradó gyűlöletet. Ellenpéldaként viszont kiemelte, hogy noha a második félidő 50. percében egy rövid eszméletvesztést követően hamarosan talpra állt, még vasárnap is sok aggódó üzenetet kapott. „Több fradista is írt vagy érdeklődött, hogy jól vagyok-e. Jól esett, hogy sokan aggódtak értem.”

Botkát (középen) nagyon utálják Kispesten Fotó: honvedfc.hu
Olvasói sztorik