NB I

NB I: a bajnokcsapat alapembereivel hosszabbítottak

Mindkét játékosnak jövő nyáron járt volna le a szerződése Kispesten.

Ivan Lovric és Djordje Kamber is két évvel meghosszabbította a jövő nyáron lejáró szerződését a bajnokcsapattal – írja a Bp. Honvéd honlapja. Új megállapodásuk így 2020. június 30-ig szól.

Lovric először 2011-ben igazolt a kispestiekhez, 2014-től egy évig Kecskeméten futballozott, majd 2015-ben visszatért. A horvát származású, magyar állampolgár hátvéd részese volt a 2013-as bronzéremnek, illetve az idei bajnoki címnek.

Ezt olvastad már?
Visszavonult Messi egyik leghíresebb csapattársa

A kiváló védőt a szurkolók először egy kapusteljesítmény miatt zárták a szívükbe: 2012-ben Székesfehérváron az utolsó percben a játékvezető kiállította Kemenes Szabolcs, és büntetőt ítélt a Videoton javára. Mivel már nem volt több cserelehetőség, Lovric állt a kapuba és hihetetlen bravúrral kivédte Nemanja Nikolics lövését. A meccset végül 1-0-ra megnyerte a Honvéd.

Ivan Lovric eddig 148 bajnoki meccsen lépett pályára a Honvéd színeiben és védő létére tíz gólt szerzett.

Djordje Kamber 2015-ben igazolt Kispestre, szinte azonnal a csapat húzóemberévé vált. Megbízható teljesítményének köszönhetően ma már csapatkapitány. Középpályás létére már az első szezonban házi gólkirály lett kilenc találattal.

Kamber és Lovric is a kispestieknél marad Fotó: Getty Images

A következő idényben egy sorral hátrébb került, így középhátvédként lett tagja a 24 év után bajnokságot nyert Honvédnak, amelyben eddig 71 mérkőzésen 13 gólt szerzett.

Olvasói sztorik