Nemzetközi foci

Visszavonult Messi egyik leghíresebb csapattársa

Az argentin középpályás máig emlékezetes gólt szerzett a világbajnokságon.

Visszavonult az argentin válogatott és az Internazionale korábbi kiváló középpályása, Esteban Cambiasso. A játékos 37 évesen határozta el magát, és a jövőben technikai igazgatóként dolgozik majd.

Cambiasso 1997-ben U20-as világbajnok volt Malajziában. Annak a csapatnak José Pekerman volt a szövetségi kapitánya, akárcsak a felnőtt válogatottnak a 2006-os világbajnokságon, Németországban.

Legutóbb a görög Olimpiakoszt erősítette Fotó: Europress/AFP

Szerbia-Montenegró ellen Cambiasso a válogatott történetének egyik legszebb gólját szerezte. Annak a csapatnak rajta kívül Juan Román Riquelme, Maximiliano Rodríguez, Javier Saviola, Hernán Crespo, Carlos Tévez és Lionel Messi is tagja volt.

Először 1996-ban került Európába, de akkor még csak a Real Madrid B-csapatáig jutott, majd visszatért hazájába. 2002 és 2004 között a Realban focizott, onnan igazolt az Interhez, amelynél tíz esztendőt töltött. Az elmúlt három évet a Leicester Cityben, majd a görög Olimpiakoszban töltötte.

Bajnokságot 13 alkalommal nyert, 2010-ben Bajnokok Ligája-győztes volt, de nyert klubvilágbajnokságot és európai Szuperkupát is. Nemrég elkezdte az UEFA edzői tanfolyamát.

Olvasói sztorik