NB I

Edzőváltás a Haladásnál, Mészöly Géza távozik – hivatalos

Ahogy elsőként megírtuk, nem maradt következmények nélkül a Puskás Akadémia elleni vereség.

Ki lesz az utód?

A Rangadó.hu információi szerint Mészöly utódja a legmagasabb edzői képesítéssel rendelkező, jelenleg az Illés Akadémiát vezető Pacsi Bálint lehet. Pacsi fiatal, ambiciózus tréner, korábban dolgozott a győri utánpótlásban, többször járt képzéseken Angliában és Németországban, két éve tagja Mészöly Géza edzői stábjának is.
A Nemzeti Sport úgy tudja, van egy másik jelölt is: az a Szentes Lázár, aki legutóbb a szaúd-arábiai al-Ittihadnál dolgozott másodedzőként, valamint az utánpótlásképzést is felügyelte.

A kedd délelőtti edzés előtt közös megegyezéssel szerződést bontott a Szombathelyi Swietelsky-Haladás Mészöly Géza vezetőedzővel – számolt be róla az NB I-es klub honlapja.

Mészöly menesztésének lehetőségéről a Rangadó.hu adott először hírt két napja.

Kedd délelőtt edzésre gyülekeztek a zöld-fehér futballisták. A tréning kezdete előtt azonban Tóth Miklós ügyvezető igazgató az öltözőben közölte a játékosokkal, hogy a klub és Mészöly Géza közösen értékelte az elmúlt hetek eseményeit, és úgy látták jónak, ha közös megegyezéssel szerződést bontanak.

Mészöly tehát már nem a Haladás vezetőedzője és kérdéses a szakmai stáb, azaz Csordás Csaba és Gál István másodedzők, Jakab Csaba kapusedző és Garami Zsolt erőnléti edző sorsa is. Amennyiben az új, egyelőre ismeretlen tréner igényt tart a munkájukra, természetesen maradhatnak. A keddi edzést mindenesetre Orbán Attila erőnléti tréner tartotta.

Mészöly Géza a 2014-2015-ös, akkor még 16 csapatos bajnokság hajrájában, a 15., kieső helyen vette át a Haladás irányítását. Az utolsó négy fordulóban a bent tartotta a vasiakat: a 14. helyen zárt a zöld-fehér együttes. Ezt követően három évre, 2018. június 30-ig szóló kontraktust írt alá a tréner. A 2015-2016-os bajnokságban, az immár 12 csapatos NB I-ben az ötödik, a 2016-2017-esben pedig a hatodik helyre kormányozta a gárdát.

Ezt olvastad már?
Horváth Ferenc elmondta, mi a baj az újonc Balmazújvárossal

A mostani bajnokságban viszont kátyúba ragadt a Hali: hét meccsen két győzelem mellett öt vereséget gyűjtött be a csapat, és hat pontot gyűjtve a tizedik helyen tanyázik.

– Mészöly Géza nagyon sikeresen dolgozott a Haladásnál, két és fél évvel ezelőtt roppant nehéz helyzetben vett át és tartotta bent a csapatot – mondta Tóth Miklós. – Utána az ötödik helyre vezette az együttest, ami a Haladás történetének második legjobb szereplése volt. De az azt követő hatodik helyre is nagyon büszke lehet Mészöly, és mi is büszkék vagyunk. Most azonban Mészöly Gézával közösen úgy láttuk, hogy a hét meccsen szerzett hat pont kevés, mindannyian többre számítottunk. Ezért határoztuk el közösen a váltás mellett. Persze a vezetőedző, például a Puskás Akadémia elleni meccsre célozva, joggal mondhatja, olyan szarvashibákat követtek el a játékosok, amelyekről ő nem tehet. Ami az új edzőt illeti, egyelőre nem tudom megmondani, ki irányítja a jövőben a csapatot, több szakemberrel is tárgyalásban állunk.

– Jó érzéssel gondolok az itt eltöltött időszakra, szerettem itt lenni – jelezte Mészöly Géza. – Szerintem ezért is fogadtak el anno a játékosok, mert érezték, szeretek a Haladásnál dolgozni. Az előző szezont kimagasló eredménynek tekintem, a munka és az egység, valamint a közös akarat és tulajdonosi bizalom segítette a munkámat, ennek köszönhető a tavalyi szép eredmény. Nem szabad elfelejteni, hogy ezt az eredményt a létesítményfejlesztés miatt, végig idegenben értük el, ezért szeretném külön megköszönni a soproni és szombathelyi szurkolók támogatását is. Mindezeken túl az irányításom alatt törekedtem a magyar labdarúgás támogatására, elvem szerinti tehetséges fiatalok beépítésére és fiatal edzőgárda támogatására. Összességében sikeres időszaknak gondolom az elmúlt éveket, szeretném megköszönni mindenki támogatását, és szeretnék ezúttal is sok sikert kívánni a csapatnak, a városnak a minél nagyobb labdarúgó sikerek eléréséhez. Ami a hét fordulót illeti, a két győzelem kevés, de mindkettő bravúros siker volt. Ugyanakkor az is igaz, hogy idegenben még gólt sem szereztünk. A Diósgyőr elleni hazai meccs volt a fordulópont, ha az megvan, adott volna egy lökést a csapatnak. A vezetőkkel egyetértésben értékeltük az elmúlt hetek eseményeit, úgy láttuk jónak, hogy elválnak útjaink. Bármennyire fájdalmas is a búcsú, jó emlékekkel gondolok vissza a Haladásra.