NB I

Öt helyet ugrott a tabellán a Puskás Akadémia

Sokat ért a Haladás elleni siker a Pintér-csapatnak.

OTP Bank Liga, 7. forduló

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Puskás Akadémia FC 1-5 (1-1)
Sopron, játékvezető: Farkas
Szombathelyi Swietelsky-Haladás: Király – Jancsó, Jagodics, Németh M. (Rácz, 61.) – Mészáros K., Kiss B. (Bamgboye, 76.), Simon Á., Bosnjak – Williams, Ramos, Kovács L. (Petró, 76.). Vezetőedző: Mészöly Géza
Puskás Akadémia FC: Hegedüs L. – Osváth, Heris, Hegedűs J., Spandler – Mevoungou – Molnár G., Márkvárt (Bacelic-Grgic, a szünetben), Balogh B. (Diallo, a szünetben), Szakály – Knezevic. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerzők: Kovács L. (16.), illetve Molnár G. (39.), Knezevic (52., 66. – az elsőt tizenegyesből), Diallo (82., 90.)

A hetedik fordulót a tabella utolsó, 12. helyén kezdte a Puskás Akadémia, ám mivel nyertek a Haladás soproni ideiglenes otthonában, – átmenetileg – a 7. pozícióba ugrottak fel. Pedig nem indult jól a meccs Pintér Attila csapata számára: a klub honlapjának tudósítása szerint a 16. percben egy előreívelt labda Heris fejéről Kovács Loránt elé került, aki egyedül törhetett kapura, és a tehetetlen Hegedüs Lajos mellett a hálóba lőtt, 1-0.

Nem hozott szép játékot az első félidő, az egyenlítés mégis összejött a vendégeknek. A 40. percben Balogh Balázs lőtt volna kapura, ami nem sikerült túl jól, de pont Molnár fejét találta meg, aki a hálóba bólintott, 1-1.

A szünetben kettőt cserélt Pintér, ami eredményre vezetett. A játék irányítását átvette a felcsúti alakulat, és újabb gólokat szerzett. Előbb egy tizenegyeshez jutottak: Knezevic csípte el a kivetődő Király elől a labdát, aki elhúzta a lábát. A büntetőből a sértett Királyt becsapva higgadtan lőtt a kapuba, 1-2.

A 66. percben Knezevic duplázott, Molnár remek passzával gyalogolt be a Haladás tizenhatosára, és okosan a kapuba emelt, 1-3. A 81. percben pedig végleg eldőlt minden, miután Molnár ugratta ki remekül Szakályt, aki rávezette Királyra a labdát, majd önzetlenül a hosszún érkező Diallo elé tálalt, aki a hálóba passzolt, 1-4.

Ezt olvastad már?
BL-főtáblás klubba igazol a magyar válogatott támadó

Volt azonban még egy csattanója a meccsnek: a 90. percben Knezevic léphetett ki a balösszekötő helyén, ő is önzetlen volt, Diallo pedig már második gólját szerezte, 1-5. Öt gólt lőtt és ugyanennyi pozíciót lépett előre a PAFC a tabellán.

Molnár Gábor gólöröme Fotó: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik