NB I

MLSZ: újabb zárt kapus meccs az NB I-ben

Fegyelmi határozatok.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága augusztus 15-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

– A FEB a Vasas – Mezőkövesd mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast, mert a mérkőzés lefújása után nem volt biztosítva a rend a sportlétesítmény területén, a soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezi.

– A FEB a Honvéd – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának, más sportszervezetnek és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása) továbbá hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”), valamint tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért 1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a nézők nélküli, zárt sportrendezvényben történő mérkőzésrendezést 1 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésre.

– A FEB a Diósgyőr – Puskás FC mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az MLSZ szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Merkantil Bank NB II

– Katona Máté (MTK) 1, Sifter Tamás (Sopron) 1 és Szőcs Ladislav (Gyirmót) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

– A FEB a Békéscsaba – MTK mérkőzéssel kapcsolatban a Békéscsabát, mert a mérkőzés lefújása után nem volt biztosítva a rend a sportlétesítmény területén, a soron következő hazai NB II-es bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezi.

Olvasói sztorik