NB I

Véget ért a Fradi és az MLSZ csatája

Vajon ehhez mit szólnak a Fradi-szurkolók?

Véget ért a Ferencváros és az MLSZ háborúja, ugyanis a zöld-fehérek az új szezonban újra a Groupama Aréna öltözőbejáratához közeli helyet biztosít a hazai mérkőzésein tevékenykedő játékvezetők autóinak – adta hírül a Blikk.

A helyzet nagyon nem volt rózsás az előző szezon tavaszán, az MLSZ fegyelmi bizottsága több alkalommal, összesen 2,5 milliós büntetést szabott ki a Fradira, az indoklás szerint: “hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért”. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a játékvezetők nem a stadion közvetlen közelében, hanem nagyjából 300 lépésnyire tehették le a gépkocsijaikat.

A Fradi vezetői persze vitatták a büntetés jogosságát, mondván, megfelelnek az UEFA előírásának, ám a fellebbezés ellenére fizetniük kellett. A Blikk cikke szerint a korábbi, távolabbi parkoló megszűnt a Telekom székházának építése miatt, így mindenképpen új helyet kellett keresni. A korábbi harcok a Blikk információi szerint véget értek, a Ferencváros és az MLSZ elnöke megegyeztek.

– Találkoztam Csányi Sándor elnök úrral, akivel sok mindenről beszélgettünk – nyilatkozta a Blikknek Kubatov Gábor, a Fradi első embere. – Az MLSZ partner volt, a figyelemfelhívásnak szánt lépésünket megértette, az elképzeléseink találkoztak, így megállapodtunk egymással.

A szövetség sajtóosztálya megerősítette az értesüléseket.

– A Ferencváros és az MLSZ kapcsolata kiváló, az elmúlt időszakban több szinten is egyeztetés zajlott a szövetség és a klub között – mondta Sipos Jenő, az MLSZ sajtószóvivője.

Olvasói sztorik