NB I

Az MLSZ szerint senki sem hibázott a kánikulában elhunyt bíró esetében

Lezárult a vizsgálat.

Mint ismert, pénteken, Miskolcon 54 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Komlósi Lajos amatőr játékvezető. A tragikus halálesetet követően az MLSZ a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság tájékoztatását kérte a sportközvéleményt megrázó haláleset körülményeinek tisztázása érdekében. Az MLSZ hivatalos honlapján közölte a jelentést az elhunyt játékvezető ügyéről:

A JB a tábor tervezett időpontjáról 2017. június 19-én döntött, a szervezés ekkor indult. A fizikai és elméleti tesztek, valamint a tábor időrendjét a JB határozta és szervezte meg. A fizikai teszten több csoportban 117 fő vett részt. Valamennyi, a teszteken résztvevő játékvezető biztosítással rendelkezett, amelyet az MLSZ kötött számukra.

A teszt előtt minden játékvezető köteles volt bemutatni, illetve leadni a JB felé érvényes sportorvosi engedélyét. Komlósi Lajos érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkezett, amelyet az előírásoknak megfelelően be is mutatott. A játékvezető a 2017 tavaszi idényben sérülést jelentett, nem vezetett mérkőzést, elmondása szerint térdműtéten esett át.

A fizikai teszt a kiadott tervezetnek megfelelően és meghirdetett időpontokban került megrendezésre reggel hét és tizenkét óra között. A felmérés reggel fél nyolckor, 22 fokban kezdődött el, az utolsó csoport 33 fokban futott. A szervezők minden futam előtt szóban felhívták valamennyi résztvevő figyelmét arra, hogy a melegre való tekintettel vagy bármely más egészségügyi okból lehetősége van elhalasztani vagy megszakítani a tesztet, és egy későbbi időpontban teljesíteni a távot. (Egy játékvezető élt is ezzel a lehetőséggel, kérte, hogy egészségügyi okokból később teljesíthesse a tesztet, egy másikuk pedig megszakította futását.)

Az utolsó csoport számára, amelyben Komlósi Lajos is rajthoz állt, a legkisebb terhelést jelentő 2400 méteres (6x400m) folyamatos, szintidő nélküli futás volt előírva. Komlósi Lajos, az előírt teszt utolsó fázisában a futását megszakította, térdfájdalomra hivatkozva. Őt a jelen lévő egészségügyi személyzet azonnal ellátásban részesítette, azonban állapota rohamosan romlott, és a helyszínen lévő szakemberek, illetve a kiérkező mentők minden erőfeszítésük ellenére sem tudták az életét megmenteni.

A fentiek alapján megállapítható, hogy a JB megyei munkatársai az elvárható alapossággal és körültekintéssel szervezték meg, és bonyolították le a szakmai programot – írja az mlsz.hu

Az MLSZ és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság osztozik elhunyt játékvezetője hozzátartozóinak fájdalmában, Komlósi Lajos családjának erkölcsi és anyagi támogatást nyújt.

A fizikai teszt közben hunyt el az amatőr játékvezető Fotó: Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik