NB I

Rájár a rúd az Újpestre

Nem csak a zárt kapu miatt bánkódhatnak a negyedik kerületben.

Megtartotta szokásos keddi ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága. Mint arról korábban beszámoltunk, az Újpest a Vasas elleni következő mérkőzését zárt kapuk mögött kénytelen játszani, miután fellebbezés hiányában jogerőre emelkedett a Ferencváros elleni büntetés.

A határozat továbbá hozzáteszi, az MLSZ Fegyelmi Szabályzata nem tartalmaz olyan rendelkezést, mely alapján – akár korlátozott számban – vendégszurkoló részt vehetne a mérkőzésen.

Nem úszta meg ennyivel a lila-fehér gárda: a Videoton FC – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti a bizottság, az Újpestet szurkolói részéről pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”), továbbá tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért 600.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A további eltiltásokat ide kattintva olvashatja.

Drukkerek nélkül lépnek pályára legközelebb a lilák Fotó: ujpestfc.hu
Olvasói sztorik