NB I

Katonás rendet tart a Honvédnál Meer, de meccs előtt lehet szexelni

Súlyos büntetést kell fizetniük a focistáknak, ha késnek a reggeliről.

Szigorú magatartási szabályokat és etikai kódexet vezetett be a Budapest Honvédhoz nyáron érkező vezetőedző, Erik van der Meer. A holland tréner már-már katonás rendet követel meg játékosaitól, ám a meccs előtti szexet nem tiltja – derül ki a Borsonline.hu beszámolójából.

– Ezt nem lehet szabályozni, hiszen valakinek jót tesz, másvalaki pedig képtelen a meccs előtt a szexre gondolni. Nekem kifejezetten jót tesz előtte az együttlét, akár néhány órával a kezdést megelőzően is. Ellazít – árulta el a lapnak a kispestiek kapusa, Gróf Dávid.

A Borsonline összeszedte, Meer utasítására milyen szabályokat kell betartaniuk a focistáknak.

– Kínosan ügyel rá, hogy a csapat összes tagja hófehér zoknit viseljen. Ha valakinek kicsit is besárgult, azt bizony azonnal patyolatfehérre kell cserélnie. Emellett az egyenpóló, egyennadrág viselése már semmiség.
– A reggelit, az ebédet és a vacsorát mindig együtt kell elköltenie a csapatnak. A későn kelők hiába lustálkodnának, ha 7.30-kor reggeli van, ott kell lenni, különben súlyos büntetést kell fizetniük.
– A közös ebéden és a stadionon belül csakis klubcímeres ruhában lehet megjelenni.
– Tilos a telefonhasználat és a kávézás az öltözőben. Erre van egy külön pihenőszoba, ahová idegeneknek belépni tilos.
– A stáb tagjaitól is elvárt az elegáns öltözködés a meccseken. Az edző és a másodedző öltönyben, a technikai vezető kosztümben végzi a dolgát a kispadnál.
Olvasói sztorik