NB I

Könnyed Videoton-siker a lehetséges EL-ellenfél fölött

Scsepovics duplázott, Lazovics is betalált.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Videoton FC – MFK Ružomberok (szlovák) 3-0 (2-0)
Jennersdorf, Ausztria.
Videoton FC: Kovácsik (Horváth T., 57.) – Nego (Kovács I., 57.), Juhász (Mocsi, 68.), Fejes A. (Burka, 68.), Stopira (Tamás, 68.) – Bódi (Szolnoki, 46.), Varga J. (Barczi, 68.), Hadzic (Pátkai, 57.), Suljic (Szabó B., 68.) – Scsepovics (Géresi, 68.), Lazovics (Maric, 57.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerzők: Scsepovics (17.,56.), Lazovics (32.).

Az albán Skenderbeu után olyan ellenféllel találkozott második felkészülési találkozóján a Videoton FC, amelyet a hétfői EL-sorsoláson akár riválisként is megkaphat az Európa Liga első selejtezőkörében – az MFK Ružomberok ugyanis a harmadik helyen végzett a szlovák bajnokság legutóbbi kiírásában, az UEFA pedig a nem kiemeltek közé sorolta.

A fehérváriaknál a korcei csapat ellen 1-0-ra megnyert találkozón mutatkozott be a új vezetőedző, Marko Nikolics, aki a múltkori tartalékos kezdőcsapat után ezúttal nagyjából abban az összeállításban küldte fel a Videotont, amelyben várhatóan a legtöbb tétmeccsen szerepelni fognak: Kovácsik – Nego, Juhász, Fejes, Stopira – Bódi, Varga, Hadzic, Suljic – Scsepovics, Lazovics. A válogatott kerettag Paulo Vinícius hiányzott, a találkozóra az ausztriai Jennersdorfban került sor.

A 11. percben került sor az első Vidi-helyzetre: Stopira fejelt egy Lazovics-beadást Juhászra, majd Scsepovics lőtt közelről, ezt a szlovák védők a gólvonalon blokkolták. A 17. percben szerezte meg a vezetést a fehérvári csapat: kapta meg a félpályánál, megcsinált egy cselt, majd gyönyörűen kiugratta Scsepovicsot, aki 11 méterről magabiztosan lőtt a kapuba (1-0).

Nem sok esemény történt a meccsen, de aztán egy váratlan villanással kettőre növelte előnyét a magyar csapat. Hadzic adta Suljicnak, aki továbbtette Stopirának. A balhátvéd kiugratta Scsepovicsot, aki elfektette védőjét és éles szögből lőtt. A szlovák hálóőr hárított, de Lazovics érkezett és az üres kapuba lőtt (2-0).

A gól után újra eseménytelenségbe burkolózott a meccs. A szünetben Bódi helyére Szolnoki érkezett, Nego pedig előrébb került egy sorral. Az 52. percben Lazovics adott gyönyörű labdát Scsepovicsnak, aki 12 méterről fölédurrantott.

Az 56. percben háromgólosra növelte előnyét a Vidi: Stopira adott be balról, Scsepovics érkezett, megelőzte a kapust és közelről a hálóba csúsztatott (3-0).

A gól után Kovácsikot Horváth T., Hadzicot Pátkai, Lazovicsot Maric, Negót Kovács I. váltotta. A 66. percben a szlovákok is cseréltek hármat, aztán újra a fehérváriak változtattak. Juhász helyett Mocsi, Fejes helyett Burka, Stopira helyett Tamás, Varga J. helyett Barczi, Suljic helyett Szabó Bence, Scsepovics helyett Géresi jött.

A 75. percben Jan Maslo fejelt mellé egy szögletet, majd Lacny is helyzetbe került, Mocsi mentett nagyot. A 87. percben Szolnoki passzolt szépen Marichoz, aki tolt egyet, majd szépen lőtt, de Macik védett. A rendes játékidő végén még Szabó Bence futott el a jobboldalt, majd befelé húzott és ballal a sarok felé csavart, a kapus bravúrral ezt is kitolta.

A Vidi nagyon sima, 3-0-s sikerével megőrizte hibátlan mérlegét a felkészülés során és legközelebb szerdán lép pályára a horvát Inter Zapresic ellen. A külföldi edzőtábor utolsó állomása csütörtökön lesz, amikor az orosz FK Rosztov lesz a fehérváriak ellenfele.

A címlapkép és a belső kép a vidi.hu-ról származik.

Olvasói sztorik