Nemzetközi foci

Győzelemmel mutatkozott be a Videoton kispadján Marko Nikolics

A Skenderbeu ellen kezdett győzelemmel a csapat.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Videoton FC – KF Skenderbeu Korce (albán) 1-0 (0-0)
Gornja Radgona, Szlovénia
Videoton: 1. félidő: Horváth T. – Nego, Juhász, Mocsi, Tamás K. – Bévárdi, Hadzic, Pátkai, Kovács I. – Lazovics, Maric. 2. félidő: Kovácsik – Szolnoki, Fejes, Burka, Stopira – Bódi, Varga J., Barczi, Suljic – Géresi, Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Scsepovics (59.)

Ausztriában edzőtáborozik, de Szlovéniában játszotta első felkészülési mérkőzését a Videoton FC. Az Európa Liga-selejtezőre készülő együttes ellenfele az albán Skenderbeu volt.

Albán helyzetek jellemezték az első félidőt, Horváth Tamást többször megdolgoztatta az ellenfél, a játékrész közepén bravúrral mentette meg góltól a kapuját. A Videoton kezdőcsapatában debütált az új szerzemény Tamás Krisztián, valamint belső védőként ott volt a pályán az alig tizenhét éves Mocsi Attila is – a vezetőedző Marko Nikolics is ezen a találkozón debütált.

Suljic lövése a léc fölött hagyta el a játékteret, ez volt a második félidő első komolyabb helyzete. Öt perccel később Scsepovics egyéni akciója hozta meg az első gólt: labdát szerzett az ellenfél tizenhatosa előtt, majd a hálóba lőtt (1-0). A hajrában tovább növelhette volna előnyét a Videoton, de ez nem sikerült: maradt az 1-0, győzelemmel kezdett a székesfehérvári együttes.

Olvasói sztorik