„A csoportkörbe jutásra kicsi az esély” – mondta a Honvéd edzője

Erik van den Meer szerint nem echte holland stílusban fog játszani a kispesti csapat.

Vidám, ugyanakkor tekintélyt sugárzó a megjelenése a Bp. Honvéd új vezetőedzőjének, Erik van der Meernek. A holland szakembert hétfőn mutatták be a csapatnak. A délelőtti orvosi vizsgálat után megtartotta első edzését is, ahol ugyan a labda is előkerült, de a tréningen inkább a futás dominált.

A klub honlapjánakadott interjújában elmondta, nehéz dolog egy bajnokcsapatot átvenni, mert az első helyezést nehéz túlszárnyalni.

‒ A Honvéd eredményét az angol Leicester City teljesítményéhez tudnám hasonlítani. Az ellenfelek most már máshogy állnak a Honvédhoz, a játékosokon is lesz egyfajta nyomás. Mentálisan teljesen más egy bajnoki címet megnyerni, mint megvédeni. De nagyon boldog vagyok, hogy a csapat bajnok lett – fogalmazott.

Hozzátette, nem echte holland stílusban játszik majd együttese, mert szeretné a jó dolgokat megtartani, nem akar túl sok dolgon változtatni.

‒ Más edző vagyok, mint az elődöm, de a következő hetekben mindenki meg fogja látni, hogy mit szeretnék játszatni a csapattal. Mindent meg akarunk nyerni. De félretéve a tréfát, mindhárom sorozatban a lehető legmesszebb szeretnénk jutni. A Bajnokok Ligája egy nagyon nehéz sorozat, ahol a csoportkörbe bejutni kicsi az esély, de sansz mindig van. Megmutatta a csapat, hogy kis büdzsével is lehet bajnokságot nyerni, tehát nem mindig a pénz számít. Szeretném megismételni ezt az eredményt, illetve a Magyar Kupa lenne a leggyorsabb út az európai kupaszereplés felé.

Erik van den Meer

Júliusban lesz 50 éves, házasságban él, három gyereke van, akik 22, 24 és 25 évesek.

Profi játékos 15 éven keresztül volt, ebből tízet a szülővárosában, Utrechtben töltött, utána pedig Belgiumban és Spanyolországban futballozott. A focit 31 évesen fejezte be, edzői pályafutását is Utrechtben kezdte, az utánpótlásban.

A pro licencet 2006-ban szerezte meg, utána sokfelé utazott a világban. Volt Katarban, Kazahsztánban, Ukrajnában és Malajziában.