NB I

Csertői kiakadt az MLSZ-re: Sportszerűtlen a bajnokság, nevetséges a pihenőidő

A Paks trénere nincs jó véleménnyel a tizenkét csapatos élvonalról és a rövid nyári pihenőről.

Megtartotta évértékelőjét az NB I ötödik helyén végző Paksi FC, amely a téli szünet előtt még három pontra állt a kiesést jelentő tizenegyedik helytől. Az eseményen a tolnaiak vezetőedzője, Csertői Aurél nyilatkozott a TelePaks TV-nek, amelyben értékelte a csapat szereplését és elmondta véleményét a tizenkét csapatos NB I-ről.

– Voltunk nagyon mélyen is, a végére azonban felértünk az ötödik helyre. Szerencsére nem az utolsó mérkőzésen dőlt el a sorsunk, hiszen tavasszal nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Így is van azonban még hová fejlődni. Nagyon szoros volt a mezőny, egy győzelemmel vagy egy vereséggel két-három helyet lehetett zuhanni vagy emelkedni. Nagyon jól sikerült azonban a téli felkészülés, sokat áldozott rá az egyesület, megérte, bejött. Hasonló szellemben vágunk neki nyáron is, Telkibe megyünk kéthetes edzőtáborba. Biztosan lesznek érkezők és távozók is, de a csapat nagy része együtt marad – válaszolta Csertői, majd a tizenkét csapatos NB I hiányosságairól beszélt.

– Úgy gondolom Magyarországon nem ez a tradíció. Egysíkú, ráadásul háromfordulós, így talán nem is sportszerű, magasabb létszám bőven elférne. Ha az utánpótlásra helyeznénk a hangsúlyt, akkor az a gyerekek előtt motiváció lenne. Teljesen másképp látom, nem értek ezzel egyet, de az MLSZ hozza a döntéseket. Abban sem értek egyet a szövetséggel, hogy az egyéves szezon után csak kéthetes pihenőt tudunk adni a játékosoknak, ez nevetséges. Nem akarok példálózni, de se fizikai, se szellemi pihenésre nem elegendő ez.

Olvasói sztorik