NB I

Adminisztrációs hiba – nem játszott 11 éves lány az NB I-ben

Az MLSZ elektronikus adatbankjában módosították az adatokat.

Hétfői cikkünkben – a HLSZ híre alapján ‒ arról számoltunk be, hogy az MLSZ elektronikus jegyzőkönyvének tanúsága szerint a hétvégén lejátszott Újpest–Honvéd női NB I-es helyosztón a kispesti csapat kezdő-tizenegyében helyet kapott egy 11 éves Mészáros Anna Andrea is.

Később azonban a Honvéd női csapatának vezetőedzője cáfolta, hogy a kislány pályára lépett volna a vasárnapi találkozón. Hossein Nikandish a közösségi oldalán az alábbi gondolatait osztotta meg:

– Szomorúan kellett tudomásul vennem, hogy a női futball egyes „támogatói, szurkolói”, a női futballal foglakozók egy része alig várta, hogy valami hibát vétsünk. Egy egyszerű adminisztrációs, adatrögzítési hiba miatt már azonnal csalásról kiabálnak, és ezzel töltik mag a sajtót és az internetet, ahelyett, hogy előbb megpróbálnák tisztázni a helyzetet. Hol van itt a fair-play, a respect, amelyet a FIFA gőzerővel támogat? Sehol. Hol van a tisztelet, vagy az egymás segítésének akár egy morzsája is? Sehol. Az eredményekről, a jóról, a pozitív dolgokról csak akkor írnak, ha nagyon muszáj, ha már elkerülhetetlen, de ha valaki hibázik, vagy valami rossz dolog történik, akkor azonnal ihletet kapnak. Ezért közlöm, hogy a vasárnapi UTE elleni mérkőzésen nem játszott egyetlen korhatár alatti játékos sem, csupán adatrögzítési hiba miatt került egy korhatár alatti játékos neve a jegyzőkönyvbe.

Időközben Mészáros Anna Andrea édesanyja telefonon megkereste a HLSZ-t, és elmondta, lánya valóban futballozott a Honvédban, ám mindössze ennyi igaz a leírtakból…

Az ügy felszínre kerülése után az MLSZ adatbankjában módosították a mérkőzés elektronikus jegyzőkönyvét és a tévesen rögzített játékos, Mészáros Anna Andrea helyett most már a valóságnak megfelelően Mészáros Bernadett Regina neve szerepel.

Olvasói sztorik