NB I

Nem alkalmas az NB I-re az Újpest stadionja?

Kiderült, miért nem kapott élvonalbeli licencet két fővárosi klub.

Az Újpest FC és a Vasas FC sem kapott élvonalbeli rajtengedélyt az MLSZ elsőfokú licencadó bizottságától. A testület nem indokolta keddi döntését, de csütörtökön kiderült, mi állhat a háttérben.

„Az UTE stadionját egyszer már az első Orbán-kormány idején felújították. Most ‒ biztos, ami biztos ‒ még egyszer, Magyarország Kormánya támogatásával, nagyjából egymilliárd adóforintért, féléves csúszással. Tegnap az MLSZ elutasította az Újpest és a Vasas licenckérelmét. Az indok: a közpénzből felújított stadion nem alkalmas első osztályú mérkőzésekre. Na most húzzatok a ***-ba!” – írta közösségi oldalán a közismerten Vasas-szurkoló politikus Schiffer András.

Egyesek szerint az a baj a Szusza-stadionnal, hogy nem fűthető a gyepszőnyege, más viszont biztos benne, hogy Roderick Duchatelet jelenti a problémát, és ameddig ő az Újpest FC tulajdonosa, nem reménykedhet semmi jóban a klub a döntéshozók részéről.

„Mivel a pálya fűtését is hiányolta az MLSZ, így kizárt, hogy a rajtig orvosolják a problémát, ezért a lila-fehérek információink szerint Szolnokra adják be a licencet. Hasonló okokból nem kapott rajtengedélyt a Vasas, ők az MTK-pályát jelölik meg hazai pályának” – írja a ckozep.hu.

Olvasói sztorik