NB I

Merre tovább?! Nyáron ingyen távozhatnak a dobogósok kulcsjátékosai

A Vasas válogatott védőjének, a Honvéd csékájának és a Vidi gólkirály-jelöltjének jövője is bizonytalan.

Kapcsolódó cikkek

Az NB I-es csapatok a nagy tavaszi hajrához érkeztek, a folytatásban csupán hat bajnoki fordulót rendeznek, aztán véget ér a 2016–2017-es szezon. Több (kulcs)játékos jövője ugyanakkor bizonytalan, hiszen tucatnyi labdarúgó szerződése 2017. június 30-án jár le, a folytatásról pedig ezidáig nem sikerült megegyezniük a vezetőkkel, legalábbis nem adtak még hírt az egyezségről a felek.

A Transfermarkt adatai szerint íme az NB I öt plusz egy legértékesebb játékosa, akiket a jelenlegi állás szerint alig két hónapig köt csupán szerződés klubjukhoz:

Az NB I legértékesebb játékosai, akiknek szerződése 2017. június 30-án lejár:

Korcsmár Zsolt (28 éves, Vasas) – becsült piaci érték: 650 ezer euró
Balogh Balázs (26 éves, Újpest) – becsült piaci érték: 550 ezer euró
Danko Lazovic (33 éves, Videoton) – becsült piaci érték: 500 ezer euró
Hidi Patrik (26 éves, Budapest Honvéd) – becsült piaci érték: 500 ezer euró
Emir Dilaver (25 éves, Ferencváros) – becsült piaci érték: 500 ezer euró
Gera Zoltán (37 éves, Ferencváros) – becsült piaci érték: 500 ezer euró

Korcsmár Zsolt helyzete azért érdekes, mivel télen vitte volna a dán FC Midtjylland, ám az angyalföldiek ragaszkodtak a játékoshoz. A dán vezetők korábban megerősítették, csak a Vasas döntésén múlt, hogy a védő nem igazolt külföldre. Korcsmárt az elmúlt hetekben kisebb sérülés hátráltatta, ám legutóbb már számíthatott játékára Oenning mester. Az aranyéremre és a kupa-győzelemre esélyes csapatnál – ha egészséges – alapembernek számít. Szerződéshosszabbításról egyelőre nem hallani, nagy kérdés, nyáron ismét újra légiósnak áll-e a bekk.

Az újpestiek középpályása, Balogh Balázs korábban légióskodott Olaszországban, a lila-fehéreket 2010 óta erősíti. A 26 éves játékos biztos pontnak számít a Vignjevics-csapatban, az idei szezonban már öt gól és ugyanennyi gólpassz fűződik a nevéhez. A Videoton rutinos szerb gólvágója, Danko Lazovics tavaly nyáron érkezett Székesfehérvárra, ahol hamar megtalálta számításait. A maga tizenegy találatával harcban áll a gólkirályi címért, csapatával pedig a bajnoki cím megszerzésében is bízhatnak. A kulcsjátékos szerződése ugyanakkor nyáron lejár, legalábbis az egy plusz egy év opciós szerződés első egy éve a végéhez ér – kérdés, élnek-e a felek a hosszabbítás lehetőségével.

A Budapest Honvéd kezdőjéből kirobbanthatatlan Hidi Patrik, a csapatkapitány öt gólnál és két gólpassznál jár minden sorozatot figyelembe véve. A 26 éves játékost télen már az olasz Messinával is szóba hozták. Korábban honlapunkban úgy fogalmazott jövőjéről: „Jól érzem magam Kispesten, a szerződésem viszont való igaz, szezon végén lejár, ugyanakkor egyelőre a jövőmet firtató kérdésekkel nem szeretnék foglalkozni. A Budapest Honvéddal komoly céljaink vannak, ezért még néhány hétig csak a bajnokságra szeretnénk koncentrálni.”

A Transfermarkt szerint a Dilaver, Gera duó a Ferencváros legértékesebb párosa – akinek nyáron lejár szerződése. A 37 éves rutinos középpályásáról Kubatov Gábor klubelnök néhány napja elárulta: igaz ugyan, hogy szerződése júniusban lejár, de zajlanak az egyeztetések, Gera pedig jelezte, egy évig még szívesen játszana – a zöld-fehérek természetesen számítanak a válogatott játékos rutinjára.

Emir Dilaver 2014 óra erősíti a Ferencvárost, az idei szezonban a gyengébben szereplő címvédőnél is alapembernek számít. Nagy kérdés, az új szezonban is számol-e az osztrákkal Thomas Doll.

Íme a top 20-as lista (piaci érték alapján):

Olvasói sztorik