Nemzetközi foci

Lejáró szerződések: klasszisok sora bizonytalan helyzetben

Ingyen távozik Pepe és Balotelli? Sikerül megállapodni Ibrahimoviccsal és Torresszel? Rövid időn belül tucatnyi sztár sorsa dőlhet el.

Hamarosan a nagy tavaszi hajrához érkeznek a csapatok az európai topbajnokságokban, miközben számos kulcsjátékos jövője bizonytalan. Összeállításunkban szubjektív top 5-ös listán vettük sorba azon játékosokat, akiknek szerződése szezon végén, 2017. június 30-án lejár, és egyelőre nem sikerült megegyezniük a vezetőkkel a folytatásról.

Mario Balotelli (OGC Nice)

Az olasz játékos nyáron az átigazolási hajrában igazolt a francia klubhoz, ahol remekül kezdett, futószalagon gyártotta a gólokat. A Nice-nél alapembernek számít, minden sorozatot figyelembe véve 23 mérkőzésen tizenhárom gól és egy gólpassz szerepel a neve mellett. Klubjával továbbra is dobogósok, csupán négy pont a hátrányuk az éllovas Monaco mögött. Ami viszont tény: Mario Balotellivel továbbra sem sikerült megegyezni a folytatásról.

Daniele De Rossi (AS Roma)

Az AS Roma nagyon rutinos, 33 éves középpályása jelenleg ugyan kisebb sérülésről bajlódik, de továbbra is alapember a bajnoki címre még esélyes „farkasoknál”. Tizenhét éve áll a Róma szolgálatában, szerződése ugyanakkor szezon végén lejár, nemrégiben a Boca Juniors együttesével hozták szóba, de az is felmerült, hogy az MLS-be igazol. Olasz sajtóhírek szerint De Rossi szívesen maradna az örök városban és szeretett klubjában.

Fernando Torres (Atl. Madrid)

A klub neveltje 2016 nyarán tért vissza anyaegyesületéhez, a 2016-2017-es szezonban jobbára csereként számol vele Simeone, de így is hét gól és hat gólpasszal segítette már a „matracosokat”. Szerződést még vele sem hosszabbítottak, de korábban argentin mestere azt nyilatkozta a 33 éves klasszisról: számít rá a jövőben is.

Pepe (Real Madrid)

A 34 éves portugál védő vélhetően utolsó szezonját futja a „királyi gárda” színeiben, melyet 2007 óta szolgál. A vezetők egyelőre nem hosszabbítottak vele, már télen felmerült, hogy kínai klubbal (Hopej China Fortune) kötött előszerződést, míg a napokban arról cikkezett a nemzetközi sajtó, hogy szezon végén ingyen távozik és a Manchester City vagy a PSG ajánlatát fogadja majd el.

Zlatan Ibrahimovic (Manchester United)

A 35 éves támadó sokadik virágzását illet manchesteri színekben, a klubot nyár óta szolgálja, de nagyon gyorsan alkalmazkodott a PL-közeghez. A mostani versenykiírásban nála eredményesebb „vörös ördög” nincs, minden sorozatot figyelembe véve 27 gól és kilenc gólpassz a mérlege. Jövője ugyanakkor bizonytalan: korábban a Napolival, MLS-csapattal (Los Angeles Galaxy) hozták szóba, miközben felmerült az is, hogy hosszabbít, de olyan feltétellel, hogy a vezetőség garantálja neki, hogy a United a következő idényben harcban lesz a bajnoki címért.

A Transfermarkt szerint ők az öt topbajnokság legértékesebb játékosai, akiknek nyáron lejár a szerződésük:

Ligue1
Mario Balotelli (OGC Nizza) – 9 millió euró
Benoit Costil (FC Stade Rennes) – 7,5 millió euró
Rachid Ghezzal (O. Lyon) – 7 millió euró
Valentin Eysseric (OGC Nizza) – 4 millió euró
Cheikh Ndoye (SCO Angers) – 4 millió euró
Bundesliga
Sead Kolasinac (FC Schalke 04) – 9 millió euró
Eric Maxim Choupo-Moting (FC Schalke 04) – 8 millió euró
Kai Havertz (Bayer Leverkusen) – 5 millió euró
Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt) – 3,5 millió euró
Luca Caldirola (Werder Bremen) – 3 millió euró
Premier League
Santi Cazorla (Arsenal) – 18 millió euró
Jesús Navas (Manchester City) – 15 millió euró
Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) – 12 millió euró
Yaya Touré (Manchester City) – 10 millió euró
Pablo Zabaléta (Manchester City) – 8 millió euró
LaLiga
Fernando Torres (Atl. Madrid) – 6 millió euró
Pepe (Real Madrid) – 5 millió euró
Benoit Trémoulinas (Sevilla) – 3,5 millió euró
Mauro dos Santos (SD Eibar) – 3 millió euró
Michael Krohn-Dehli (Sevilla) – 2,5 millió euró
Serie A
Miguel Veloso (FC Genoa) – 5 millió euró
Daniele De Rossi (AS Roma) – 5 millió euró
Perparim Hetemaj (Chievo Verona) – 4,5 millió euró
Gonzalo Rodríguez (Fiorentina) – 4 millió euró
Honda Keiszuke (AC Milan) – 3,5 millió euró

Olvasói sztorik