Suljic a 27. forduló álomcsapatának legjobbja

A Vasas legyőzte a Ferencvárost, mégis a zöld-fehérek delegálnak két játékost.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legutóbbi fordulójának legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint rendezni, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 27. fordulóban álomcsapatunk 4-2-3-1-es felállásban „kerül pályára”.

A 27. forduló álomcsapata

Petkovic (MTK, 258) – Baki (MTK, 241), Lovric (Honvéd, 277), Hüsing (Ferencváros, 273), Ferenczi (DVSC, 277) – Tőzsér (DVSC, 265), Zsótér (Honvéd, 310) – Varga (Ferencváros, 261), Maric (Videoton, 300), Suljic (Videoton, 328) – Eppel (Honvéd, 283)

Kicsivel az eddigi átlag alatt teljesített a mostani legjobb tizenegy: 279 pontos mutatót hoztak össze a legjobbak. A csapatok ezúttal megosztoztak az álomcsapatban elfoglalt pozíciókon. A Paksot legyőző Honvéd három játékost ad, míg a Ferencvárost elintéző Vasas némileg meglepő módon egyet sem. A zöld-fehérektől viszont Varga Roland és Oliver Hüsing odafért a kezdőbe. A német bekk ráadásul az egy fordulóval ezelőtti csapatból egyedüliként őrizte meg tagságát.

A forduló többi mérkőzése döntetlenre végződött, a játékosok az Instat-pontokon is megsozstoztak: a Debrecen és az MTK gól nélküli döntetlent játszott, ennek ellenére 2-2 játékost delegál, csakúgy mint a Videoton.

A forduló legjobbja a Videoton szélsője, Asmir Suljic lett (328-as érték). A 25 esztendős bosnyák futballista lőtte a székesfehérváriak vezető gólját a Mezőkövednek. Hétszer állították meg szabálytalanul, s 84 százalékos passzpontossággal hozta játékba a labdát, emellett 19 párharcot (65%) vívott meg sikeresen.

Nem sokkal maradt le a forduló csapatáról Juhász Roland (271), Mijusko Bojovic (267), Felix Burmeister (266), Vass Ádám (261) és Vinícius Paulo (261).

A forduló legrosszabb játékosa a Gyirmót középpályása, Madarász Márk (150) lett. A 21 éves játékos 73 percet töltött a pályán az Újpest ellen.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.