„A Vidi legyőzi a Vasast, és a Fradi is nyer a DVTK ellen”

Sebők Vilmos szerint a Budapest Honvéd nem bír a Haladással a hétvégi fordulóban - NB I-es előzetes.

Szombaton a 25. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga. A Rangadó.hu minden hétvégét megelőzően megkérdez egy szakértőt az aktuális párosításokról. Ezúttal a korábban a Bundesligában is futballozó, 52-szeres válogatott Sebők Vilmos latolgatta az esélyeket.

Újpest FC – Paksi FC

– A Paks egyértelműen a tavasz csapata eddig, igazából az őszi gyengélkedését nem értettem. Mindig is szimpatizáltam Csertő Aurél együttesével, amely nagyon stabil, és csak magyar játékosokból áll. Stabilak, masszívak, de futballozni is tudnak a tolnaiak. Az Újpestben szerintem ennyi van, Vignjevics mester kihozza a gárdából a maximumot, ami jelenleg ennyire elég. A Szuszában szerintem döntetlenre végeznek a felek.

Videoton FC – Vasas FC

– Számomra a Videoton a bajnoki cím favoritja, a fehérváriak rendelkeznek az NB I legjobb állományával. A Vasas az elmúlt egy évben hatalmas fejlődésen ment keresztül, de a játékoskerete azért gyengébb, mint a Vidinek. Otthon tartja a három pontot a listavezető.

DVSC – Gyirmót FC Győr

– A Debrecen az elmúlt fordulóban létfontosságú győzelmet aratott, de még mindig nem érezheti magát biztonságban. Az ősszel sok meccsét láttam a DVSC-nek, ahol a játéka kilátástalannak tűnt. A Gyirmót számára minden meccs élet-halál harc, és legutóbb a győriek is nyerni tudtak. Úgy érzem, hogy a Nagyerdőben pontosztozkodással ér véget az alsóházi találkozó.

MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry FC

– Meglátásom szerint a Mezőkövesd stabilabb volt az ősszel Pintér Attila irányításával, nem szaladt bele akkor ilyen sokgólos vereségekbe, és szép győzelmeket is aratott. Az MTK-tól a kerete alapján többet várnék, azt gondoltam, hogy a középmezőnyben fognak végezni, és nem a kiesés ellen harcolnak. Hazai pályán szerintem egy góllal jobb lesz az MTK.

Swietelsky Haladás – Budapest Honvéd

– Ha a Paksról azt mondtam, hogy a tavasz csapata, akkor a második legjobb nálam a Honvéd. Marco Rossi kiváló munkát végez, és az elmúlt években megszokott stabilitás mellé támadójátékban is előreléptek a kispestiek. A védelmüket nehéz feltörni, és most már a mérkőzéseken hosszú periódusokra tudnak dominálni, beszorítani az ellenfelet. A Hali szépen evickél, és a fontos meccseit rendre megnyeri, így már teljesítette is célját, hogy bennmaradjon az élvonalban. Úgy gondolom, hogy a Honvéd nem fog tudni nyerni Sopronban, meg kell elégednie az egy ponttal.

Ferencvárosi TC – DVTK

– A Fradiról nem tudok sok jót mondani. Több csapatról is említettem, hogy mennyit fejlődött, de a jelenlegi Ferencváros játékán semmi fejlődést nem látok a másfél évvel ezelőtti Fradihoz képest. Úgy vélem, hogy a nyári és a téli átigazolásai sem sikerültek annyira jól a zöld-fehéreknek. A DVTK-ról már a szezon elején is sejtettem, hogy kiesési gondjai lesznek, és ez be is igazolódott. Bódog Tamás érkezése most felkavarta Diósgyőrben az állóvizet, de úgy érzem, hogy a Groupamában egy szoros meccsen a Fradi fog győzni.