NB I

„Az ötödik hely környékére odaérhetünk”

Jancsó András örömmel tért vissza a Haladáshoz.

Kapcsolódó cikkek

A saját nevelésű Jancsó András nyáron került a Haladástól kölcsönbe az újonc Gyirmóthoz, 12 NB I-es bajnoki lépett pályára. A 20 esztendős utánpótlás-válogatott megbízható teljesítményt nyújtott, és mert Hegedűs János távozása miatt szükség volt belső védőre, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás visszarendelte a jó felépítésű futballistát. Ezt elsőként írtuk meg. Jancsó hétfő délután már régi-új klubjával készült.

– Jól indult a gyirmóti történet, amikor odakerültem öt meccsen tíz pontot szereztünk – jelezte Jancsó András már a klubhonlapnak.

– Jónak és szépnek tűnt minden, ám az utolsó nyolc mérkőzésen kikaptunk és visszacsúsztunk az utolsó helyre. Ami a saját teljesítményemet illeti, a szakmai stáb többnyire elégedett volt velem, úgy látták, megbízhatóan játszottam. Akadt egy-két bakim is, de ez benne van a futballban. Jót tett a gyirmóti kiruccanás, a rendszeres játéklehetőség miatt mentem oda, márpedig ez megvalósult. Gyirmóton is figyelemmel kísértem a Haladás szereplését, a lefújás után mindig azt kérdezgettem és néztem meg a világhálón, hogy mit játszott a Hali. A Felcsútra igazolt Hegedűs Jánossal jó barátok vagyunk, amikor kiderült, hogy távozik Szombathelyre, reménykedtem, hogy – mivel 20 év alatti vagyok és belső védő – visszajöhetek. Úgy érzem, az elmúlt fél évben megmutattam, megállom a helyem az NB I-ben – tele vagyok ambícióval. Természetesen az a legfontosabb, hogy a Haladás jól szerepeljen, amellett nyilván szeretnék én is minél több lehetőséget kapni, hogy segíthessem csapatomat. Úgy vélem, az ötödik hely környékére odaérhetünk. Nagyon örülök, hogy – ha csak egyelőre fél évre is – visszatértem, de hosszútávra tervezek Szombathelyen.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.