NB I

Újabb védővel erősítenek a szombathelyiek – hivatalos

Ahogy a Rangadó.hu elsőként megírta, az ősszel kölcsönben Gyirmóton szereplő Jancsó András is visszatért a Swietelsky-Haladás együtteséhez – erősítette meg a szombathelyiek hivatalos honlapja.

A szombathelyi nevelésű védő a szezon elején került az újonchoz, ahol alapemberré vált az ősszel, összesen tizenkét mérkőzésen lépett pályára. Mészöly Géza azonban a tavasszal ismét számítana a 20 éves hátvéd játékára és szerdán csatlakozik is a zöld-fehérek keretéhez.

Csakúgy, mint a Mezőkövesdről visszarendelt háromszoros válogatott védő, Devecseri Szilárd, aki 2015 nyarán került a Haladástól kölcsönben az akkor NB II-es Mezőkövesdhez, amellyel tavaly nyáron feljutott az elsőosztályba. Ősszel tízszer játszott kezdőként, háromszor csereként lépett pályára a belső és bal oldali védőként is bevethető futballista, tavasszal viszont már ismét a Haladást erősíti.

– Az első évben a feljutás volt a cél Mezőkövesden, bajnokságot nyertünk, jól ment a játék nekem és a csapatnak is – mondta Devecseri Szilárd. – Az NB I-ben a bajnokság elején rendszeresen szerepeltem, majd lebetegedtem, és mire meggyógyultam, Pintér Attila nem változtatott a jó szériában lévő együttesén. Nehéz döntés volt otthagyni Mezőkövesdet, napokig gondolkodtam, őrlődtem, mitévő legyek, megszoktam, berendezkedtem ott, ráadásul a klubnál – a pályamunkástól az elnökig – mindenki nagyon segítőkész volt, nagyszerű embereket ismertem meg. Ugyanakkor annak idején felemás érzésekkel távoztam a Haladástól, jó érzés, hogy most gondoltak rám, és őszintén szólva hazahúzott a szívem. Szeretnék bizonyítani, helyet követelni magam a kezdőben – persze tudom, ez nem lesz egyszerű, kőkeményen meg kell harcolnom a helyemért – nyilatkozta a haladas.hu-nak a 26 éves védő.