NB I

Tizenöten is „századosok” lehetnek az NB I-ben a tavasszal

A 300-at 2016-17-ben már senki nem éri el, de a 200 többeknek reális.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu nemrég annak nézett utána, hogy az NB I játékosai közül korukhoz viszonyítva és összességében kik állnak a legjobban a legtöbb élvonalbeli szereplést tekintve. Most csavartunk egyet a dolgon és azt vizsgáltuk, kik azok, akik a 2016-17-es kiírás tavaszi idényében kerek jubileumhoz érkeznek.

Eddig 19 forduló ment le a mostani idényből, így még 14 van hátra, magyarán azok érhetik el a kerek százast, akik 86 és 99 között állnak jelenleg.

Lehet, hogy a 200. sem lesz meg senkinek a szezonban

Sajnos a 300. meccsére májusig már senki nem készülhet (és persze a 400.-ra sem), de a 200. tekintetében négyen is érdekeltek.

Ehhez Nagy Gábor áll a legközelebb, hiszen az Újpest középpályása már 197-en van, de mivel az ősz folyamán csak 5-ször léphetett pályára, akár az is elképzelhető, hogy még így sem sikerül elérnie. 190-nél jár az ősszel 10-szer játszó Szakály Dénes, míg csapattársa, Báló Tamás 187-nél, ám mivel a csapatkapitány is csak 10 alkalommal húzhatott mezt NB I-es meccsen az évadban, lehet, hogy ez egyelőre nem lesz meg. Papíron még Vaskó is odaérhet, de neki ezt követően ahhoz már nem szabad mérkőzést kihagynia (186).

Tizenöten ünnepelhetik a három számjegyet

Ami a legelső 100-ast illeti, az valóságos tömegeknek meglehet. A felsorolást kezdjük a kakukktojás Németh Milánnal, akinek épp az utolsó 2016-os bajnokin érte azt el.

97-szer ölthetett mezt az NB I-ben Litauszki Róbert, aki jelenleg ugyan Lengyelországban légióskodik, ám mivel ott általában a meccskeretbe sem tudja beverekedni magát, nem elképzelhetetlen, hogy a tavaszra hazatér.

Utána sok-sok olyan játékos jön, akiknek elméletileg nem okozhat gondot a határ átlépése. Bosnjak Predrag (Haladás, 95), Kiss Máté (Gyirmót, 94), Bognár István (DVTK, 93), Stopira (Videoton, 91), Holender Filip (Honvéd, 91) és Présinger Ádám (Gyirmót, 90) egyaránt jobbára kezdők voltak az ősz folyamán, így az eddigi tempót folytatva elérik majd a 100. meccset.

Nagyobb kérdőjel van a korábban súlyos sérüléssel küszködő Ugrai Roland (DVTK, 92); az inkább cserének számító Tóth Bence (Mezőkövesd, 92); a sérült, majd meccskeretbe is ritkán kerülő Pölöskei Zsolt (Videoton, 91) és a szintén egészségügyi problémákkal küszködő Németh Márió (Haladás, 88) feje fölött.

A felsorolásnak viszont még nincs vége, hiszen többek vannak, akik matematikailag elérhetik az emlegetett vízválasztót, de azért az esély igen csekély rá. Ebbe a kategóriába tartozik az inkább kiegészítő Vernes Richárd (Paks, 88), a hasonló kategóriába eső Fejes András (Videoton, 87), az öregedő Tarmo Kink (Mezőkövesd, 87), valamint tökéletes félév szükségeltetik Ivan Radosnak (DVTK, 86).

Nikolics, Ferenczi, Böde…Kanta?

2014 nyarán a háromszoros magyar gólkirály, Nikolics Nemanja érte el a 100. bajnoki gólját, amelyet a fehérvári klub akkor alaposan meg is ünnepelt. Azóta többen is követni tudták a példáját, így az elnyűhetetlen Ferenczi István (Vasas, jelenleg 101) és a Fradi gólkirálya, Böde Dániel (101) is.

Azok közül, akik még nem érték el a 100-at, idén reálisan csak egy embernek van erre esélye: Kanta Józsefnek, aki 98-nál jár, de idén még csak egyszer ünnepelhetett. Őt Tisza Tibor 93-mal követi, de egyrészt ő jelenleg az NB II-ben futballozik, másrészt a 7 gól még visszatérése esetén is szép teljesítmény lenne…a harmadik Simon Attila (71) épp most távozott Gyirmótról, Czvitkovics Péter és Torghelle Sándor pedig egyaránt 64-en áll.

Olvasói sztorik