Két ghánai tehetség készül majd a Fradival januártól

Zumdicknak, a Ferencváros másodedzőjének nem ízlik a magyar nyelv; kihasználta afrikai kapcsolatait.

A nyugat-németországi Westdeutsche Allgemaine Zeitung interjút készített a Ferencváros másodedzőjével, Ralf Zumdickkal. A münsteri születésű, 58 éves szakember 14 évet játszott a VfL Bochum csapatában, mielőtt trénerkedésre hajtotta volna a fejét.

2001-ig még maradt a Bochumnál edzőként is, de aztán Ghánába, az Asante Kotokóhoz szerződött, később pedig a felnőtt és az olimpiai válogatott szövetségi kapitánya lett az afrikai országban.

– Néhány héttel ezelőtt ismét kapcsolatba kerültem velük, jó érzés volt visszamenni. Januárban két ghánai tehetség velünk készül majd – nyilatkozta Ghánáról a Ferencvárosra utalva Zumdick.

A cikk később említést tesz arról is, hogy a tréner Thomas Doll segítőjeként követte őt Hamburgba, Dortmundba, később pedig Törökországba, a Genclerbirligihez is, ahol aztán vezetőedző is lett, mielőtt az iráni Persepolis sportigazgatójává vált volna.

– Pozitív meglepetés volt számomra Magyarország és a magyar emberek, de egy dolgot biztosan nem tanulok meg tőlük: a nyelvüket! – zárta szavait Zumdick.