NB I

Llorentét teszteli a Haladás

Bőséges információval szolgált a Haladás hivatalos honlapja a csapat felkészülésével és átigazolásaival kapcsolatban. A haladas.hu-n megjelent információk szerint a zöld-fehérek január 4-5-én orvosi vizsgálatokon vesznek részt, majd 6-tól kezdik a felkészülést.

A 26 éves spanyol középpályás, Fernando Llorente (a Swansea-ban játszó, 24-szeres válogatott csatár névrokona) próbajátékra érkezik Szombathelyre. Llorente jelenleg a román ACS Poli Timisoara futballistája, de klubjánál anyagi gondok adódtak, így a középpályás adott esetben ingyen távozhatna. Llorente korábban hazájában másod- és harmadosztályú klubokban – Villarreal, Burgos, Sabadell – futballozott, nyáron a Belenenses igazolta le, ám mivel a portugál csapat likviditási gondokkal küszködött, visszatért Temesvárra.

– Llorentén kívül az első tréningre várjuk Ezequiel Calventét is, akit még nyáron egy évre kölcsönben szerződtettünk, de sérülése miatt egyetlen bajnokin sem játszott – mondta Tóth Miklós, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás ügyvezető igazgatója. – A hírek szerint immáron teljesen egészséges – meglátjuk. Itt lesz az első tréningen a korábban próbajátékon megfelelt nigériai Funsho Bamgboye, ha sikerül megegyeznünk vele, szerződtetjük.

– Felépült combsérüléséből ausztrál támadónk, David Williams, ő is csatlakozik a csapathoz. Kérdéses viszont a Lucchesében kölcsönben szereplő Leandro Martínez sorsa. Az olasz harmadosztályú klubnál anyagi gondok támadtak, így játékosunk távozik. Hogy hol folytatja, az egyelőre nyitott kérdés. Lehet, hogy nálunk, de elképzelhető, hogy kölcsön-, vagy eladjuk – zárta szavait Tóth Miklós.

Olvasói sztorik