NB I

Tamási az MTK támadósorában tervez változtatásokat

A kék-fehérek új vezetőedzője változtatna Kanta szerepkörén, Torghellét pedig továbbra is fontosnak tartja.

Az NB I-ben a kieső helyen telelő MTK Budapest a hét elején hivatalosan is bejelentette, hogy távozik a csapat éléről Teodoru Vaszilisz vezetőedző, helyét pedig a Sándor Károly Akadémia szakmai vezetője, Tamási Zsolt veszi át, segítője Petres Tamás és Andrusch József lesz. Az újonnan kinevezett vezetőedző a Digi Sport Reggeli Start című műsorában mondta el, hogyan érte a felkérés.

– Abszolút meglepődtem, mind az edzőváltáson, mind pedig azon, hogy rám esett a vezetőség választása – kezdte Tamási. – Egyáltalán nem hezitáltam az ajánlat elfogadásán, tizenkét éve tartozom az MTK-hoz, kívülről belülről ismerem a klubot, ismerem a játékosállományt, tudom, hogy mi várható a következő években, úgy gondoltam, kötelességem elvállalni. Teljesen más feladat lesz, mint az akadémiai munka. A felnőtt focit teljes mértékben a teljesítményorientáltság jellemzi, míg az utánpótlásban a fiatalok fejlődése a fő szempont – folytatta a szakember, majd kitért azokra a pontokra, amin változtatni szeretne.

– Szeretném, ha Kanta József ismét előrébb tudna játszani, és azokat az erényeket, amikkel ő rendelkezik, azt jobban tudja a csapat érdekében használni. A legnagyobb problémánk a góllövés, a helyzetek kihasználása, de ezek kialakításával nem volt gond eddig sem. Ezen kívül a labdabirtoklás tekintetében is előre kell lépnünk. Az U19-esek közül vannak kiemelt tehetségeink, a terv az, hogy őket gyakrabban szeretném a felnőtt csapat edzésein látni, de a kerethez állandó jelleggel még nem csatlakoznak – nyilatkozta Tamási, aki 2017 nyaráig írt alá, de szerződésében plusz kétéves opció is szerepel.

– A támadójátékot kell erősítenünk, ez pedig személyi változásokat is jelenthet, megvannak az elképzeléseink, gőzerővel folyik a munka a háttérben, bízom benne, hogy január elejére tisztul a kép és két-három játékossal sikerül megerősíteni a keretünket. Torghelle Sanyira mind a pályán mind az öltözőben számítok továbbra is. Egyértelműen a bennmaradás a cél, de nagyon fontosnak érzem, hogy a fiatalok fejlődése töretlen maradjon és a játékban előrelépjünk.

Olvasói sztorik