NB I

Nem ússza meg a Fradi: délután tárgyalja az MLSZ a „hülye kurvázást”

Bekerült az ellenőri jelentésbe a szurkolók rigmusa, csütörtökön dönthet a fegyelmi bizottság.

Mint ismert, a legutóbbi NB I-es fordulóban a Mezőkövesd-Ferencváros mérkőzés közben „hülye kurva” rigmust skandálva találták meg az alapvonali játékvezetőt, Urbán Esztert a vendégszektorban tartózkodó Fradi-szurkolók. Az MLSZ fegyelmi bizottságának keddi ülésén azonban az FTC nem kapott büntetést, ami azért furcsa, mert korábban ugyanezért a szituációért a DVTK-t komolyan megbüntették.

A miskolci csapat az Újpest elleni meccs után 500 ezer forintos büntetést kapott – igaz, akkor pirotechnika-használat is súlyosbította az összeget –, mivel „eddig példátlannak volt tekinthető a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan” – indokolta akkor a testület.

A Rangadó.hu megkereste az MLSZ szóvivőjét, Sipos Jenőt, aki kérésünkre elmondta, nem hunytak szemet az ügy felett.

– A mérkőzésről készült ellenőri jelentés tartalmazza az említett incidenst, ennek alapján az MLSZ fegyelmi bizottsága – más fegyelmi ügyekkel együtt – a csütörtöki ülésén tárgyalja az esetet. A rendkívül sok ügy miatt erre kedden nem volt lehetőség – nyilatkozta a Rangadónak Sipos Jenő.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik