NB I

Csaknem félmillióért kurváztak a fradisták

A honi szövetség fegyelmi bizottsága végre eljutott az alapvonali játékvezető, Urbán Eszter szidásáig, és méretes büntetést szabott ki az FTC-re.

Ahogy arról beszámoltunk, nem maradt el a Mezőkövesd-Ferencváros mérkőzés közben hallható trágár bekiabálások („hülye kurva”) ügyének kivizsgálása, és az FTC Labdarúgó Zrt. visszaesőként 400 ezer forint pénzbüntetést kapott, amiért a szurkolói nem kímélték a bajnoki összecsapáson alapvonali játékvezetőként tevékenykedő Urbán Esztert.

A Ferencváros megbüntetésével a Magyar Labdarúgó Szövetség ismét egyértelművé kívánja tenni, hogy a stadionokban elfogadhatatlanok a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulások. Az MLSZ, ahogy korábban, úgy most és a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg – olvasható az mlsz.hu-n.

Íme a további büntetések…

NB I

A Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. írásbeli figyelmeztetésben részesült, mert rendezési hiányosságokkal megsértette az MLSZ Biztonsági Szabályzatot, az MLSZ Infrastruktúra Szabályzatot, valamint az MLSZ Klubkártya- és Jegyértékesítési Szabályzat rendelkezéseit.

Az Újpest 1885 Futball Kft. visszaesőként 150.000 forint pénzbüntetésben részesült, szurkolói másokat megbotránkoztató magatartása (más sportszervezetek szidalmazása) és pirotechnika használata miatt.

Az MTK Budapest Zrt. rendezési hiányosságok miatt írásbeli figyelmeztetésben részesült.

NB III

Rákosmenti Községi SK és a Mórahalom VSE és a Hatvan FC rendezési hiányosságok miatt egyaránt írásbeli figyelmeztetésben részesült.

A Fegyelmi Bizottság az Újpest 1885 Futball Kft-t, mert szurkolói pirotechnikai eszközt hoztak működésbe, a soron következő idegenbeli NB III-as bajnoki mérkőzésén 1 szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeik viselésére kötelezte.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás – szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt – segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Olvasói sztorik