NB I

Diósgyőri vádak: az MLSZ mindenkit szembeköp

A borsodi szurkolók kiakadtak a fegyelmi bizottság döntésein.

Szokatlanul kemény hangú levélben tiltakozik a honi szövetség határozatai miatt a Diósgyőri Szurkolók Érdekvédelmi Egyesülete. A drukkereknél az verte ki a biztosítékot, hogy az FTC megúszta a büntetést amiatt, hogy a szurkolói minősíthetetlenül szidták a Mezőkövesd elleni meccs asszisztensét, Urbán Esztert. Ahogy arról honlapunk is többször beszámolt, hasonló szurkolói rendbontásért az évad elején a Diósgyőri VTK kemény büntetést kapott.

„A Diósgyőri Szurkolók Érdekvédelmi Egyesülete nem tud elmenni szó nélkül a tegnapi FEB döntés mellett, amivel önök szembeköpték az egész magyar szurkolói társadalmat és saját magukat is – idézi a borsodi szurkolók közleményét az amigeleken.hu portál. – Eddig is tudtuk, de tegnap óta mindenki számára egyértelművé vált, hogy önök kivételeznek különböző csoportokkal úgy, ahogy a saját érdekük, vagy bizonyos csoportok, egyesületek érdeke megköveteli.”

Az MLSZ-nek címzett levél megfogalmazói szerint egyértelműen kettős mércét alkalmaz a fegyelmi bizottság.

„Kiderült az is, hogy a büntetési tételeket és indokokat mindenféle rendszer nélkül használják. Mindenki emlékszik rá, hogy a DVTK csapata milyen büntetést kapott akkor, amikor egy nyilvánvaló játékvezetői tévedés után a női alapvonali asszisztenst szidta. Éppen ezért is kísérte nagy várakozás a FEB ülését, hiszen mindenki tudja – önök is – hogy a Ferencváros szurkolói a legutóbbi mérkőzésen ugyanezt tették. Erről videófelvétel is van. A döntést kísérő nagy érdeklődéstől függetlenül, képesek voltak elnézni ezt sokadszor az önök által kivételezett szurkolótábornak.

Mi ez, ha nem a diósgyőri szurkolók hátrányos megkülönböztetése? Mi ez, ha nem a miskolci szurkolók kirekesztése? Mi ez, ha nem az önök által olyan sokat emlegetett Fair Play páros lábbal tiprása?

Önök számára elfogadható és talán még vicces is az, hogy Böde Dániel vagy Ramírez pankrátor módjára viselkedik a pályán, de Elek Ákos büntetést kap egy kisebb vétségért. Láthattuk azt is, hogy a Horváth Ferenc és Ramírez közötti affér után – miután a Ferencváros játékosa semmilyen elmarasztalásban nem részesült – az említett sportoló milyen ámokfutást rendezett a pályán egy ezt követő bajnoki mérkőzésen. Bennünk és a gyermekeinkben félelmet kelt az említett sportolók viselkedése!

Uraim! Önök előnyben részesítenek egy klubot és annak szurkolóit a többi kárára. Gazdasági kárt okoznak, és ezzel nem biztosítják az egyenlő feltételeket az összes csapat számára, hiszen egy félmilliós büntetés és szektorbezárás komolyan érinti egy klub működését. Így hozzák helyzetbe a kivételezetteket.

Elég volt ebből! Elég volt a kitalált büntetésekből, a jól hangzó, de minden alapot nélkülöző büntetési tételekből! Elég volt a másokat megbotránkoztató magatartásukból! Elég volt a hátrányosan megkülönböztető magatartásból! Teszik mindezt hétről-hétre, és ezért természetesen visszaesőnek minősülnek.

Mi, szurkolók, nem tűrünk tovább! A napokban megvizsgáljuk a jogi lehetőségeinket és mindent megteszünk, hogy igazunkat bizonyíthassuk, hiszen tevékenységük és döntéseik esélyegyenlőtlenséget eredményeznek, amikor egyes klubok szurkolóival szemben kirekesztő módon viselkednek a határozataik eredménye révén.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik