NB I

A Fradi megúszta a „kurvázást”

A hölgy játékvezető szidása ezúttal nem számított „döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartásnak”.

Mint beszámoltunk róla, a hétvégi Mezőkövesd–Ferencváros (2-0) bajnokin 1-0-s hazai vezetésnél büntetőgyanús esetnél – az egyik hazai védő kezét érintette a labda – maradt néma Szabó Zsolt játékvezető sípja. Az alapvonalnál álló, az esetet közelről látó segédje, Urbán Eszter sem jelzett szabálytalanságot, így ment tovább a játék, mire a Fradi-szurkolók egy csoportja hangos „hülye kurva”-rigmussal kezdte szidni a hölgy játékvezetőt.

Kedden délután az MLSZ közzétettea heti fegyelmi határozatokat, ám abban szó sem esett a fent említett meccsről, illetve esetről.

Ami azért lehet némileg érdekes, mert hasonló szurkolói rendbontásért a szezon elején a Diósgyőri VTK az alábbi büntetést kapta:

A FEB a Diósgyőri VTK – Újpest FC mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és a játékvezetők szidalmazása) 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá a sportszervezet soron következő hazai NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésén a Diósgyőri Stadion X, Y és Z szektorainak lezárását rendeli el.

A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy – szerencsére – eddig példátlannak volt tekinthető a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg.

Olvasói sztorik