Az MLSZ miatt variálhatja át a győztes csapatát Horváth Ferenc

Csak három külföldi játékost küld pályára a DVTK trénere, hogy pénzt kaphassanak a szövetségtől.

Nincs könnyű helyzetben a DVTK vezetőedzője, Horváth Ferenc, hiszen amellett, hogy Tamás, Karan, Ternován és Nikházi műtétje után továbbra sem juthat szóhoz, Lipták és Elek is eltiltott a hétvégi fordulóban. A felsorolt hat játékoson túl az elmúlt időszakban Halmai, Oláh, Mahalek, Lázár és Antal is sérüléssel bajlódott, és emiatt nem volt keretben sem, míg Bognár kéztörése után, Ugrai pedig combsérülését követően az elmúlt hetekben nem tudott teljes meccset vállalni – írja a boon.hu.

– Sokakkal ellentétben azt gondolom, hogy a Vasas nem véletlenül áll az első helyen, tudatosan felépített focit játszik – mondta Horváth Ferenc, a DVTK labdarúgócsapatának vezetőedzője az angyalföldiek elleni hétvégi meccs előtt. – Nehéz meccsre számítok, hiszen a kulcsjátékosok nem tudnak játszani. Reméljük, hogy akik helyükre lépnek, tudják pótolni a hiányzókat, és pontot, pontokat tudunk szerezni.

Még valami, ami a Vasas mellett szól – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Horváth Ferenc, aki arról is szót ejtett, hogy nagyon érdekes focit játszik a fővárosi együttes, nehéz kibogozni, megfejteni a játékukat, a mozgásaik tudatosak és rengeteg variációjuk van. A diósgyőri szakvezető azt is megjegyezte, hogy 1 napjuk van rá, hogy felkészüljenek a bajnokira, ami nem tűnik egyszerű feladatnak.

Pedig a sikerek után most más az öltözőben a hangulat, mint volt hetekkel ezelőtt, amikor hosszú nyeretlenségi szériában volt a csapat.

– Természetesen teljesen más, ég és föld a különbség – mondta Horváth Ferenc. – Sokkal felszabadultabbak a játékosok, ezáltal az edzések minősége is jobb lett, éppen azért sajnálom, hogy nem tudunk felállni teljes csapattal. Kíváncsi lettem volna arra, hogy az első helyezett elleni mire vagyunk képesek.

A legnagyobb gond a szakvezető számára az, hogy a védelmet hogyan állítsa össze.

– Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondjam: egyelőre fogalmam sincs erről – ismerte el Horváth Ferenc. – Van 1-2 játékos, akiktől várok visszajelzést, de ők nem olyanok, akik le vannak edzve. És emellett a klub úgy döntött, hogy most be kell tartani minden MLSZ-ajánlást, vagyis nem lesz könnyű összeállítani a csapatot.

Ez utóbbi azt jelenti a légiós ajánlás terén, hogy a már hazai játékosnak számító Radoson kívül a múlt heti bajnokin szerepelt kezdőcsapatból Jagodinskis, Vela, Daushvili és Nono Villar közül valaki kimarad majd a kezdőcsapatból, hiszen csak három nem hazai játékos szerepeltetése esetén jár a meccsenkénti több millió forint a labdarúgó szövetségtől.

Arra a felvetésre, hogy nem tart-e attól, hogy az acélosnak nem nevezhet védelemmel belefutnak egy sima, akár többgólos verségbe is, Horváth Ferenc így reagált:

– Attól tartok, hogy a felszállóágban lévő csapat ívét ez a meccs megtörheti, de ez van, az élet így hozta. Sok játékos, versenyzőtípusú játékos haragszik, ha nem rakják be a csapatba, most itt a lehetőség előttük. Persze nem ezen az egy meccsen múlik majd a megítélésük, de abban bízok, hogy dacos játék lesz a pályán.