NB I

Az MU-Leicesterhez hasonlítják a németek a Vasas-Fradit

Merész párhuzam, de nem irreális. Két volt Hamburg-edző feszül egymásnak.

Kapcsolódó cikkek

A két csapat egyaránt német nemzetiségű és a maga korában játékosként is ismert edzője miatt téma a magyar NB I egyik csúcsrangadója, a Vasas-Ferencváros Németországban.

Michael Oenning és Thomas Doll csapatai szombaton 18 órától feszülnek egymásnak, az abendblatt.de pedig felidézte, hogy korábban mindkét tréner irányította a Hamburger SV csapatát is.

A szerző, Kai Schiller Magyarországra látogatott, konkrétan a Vasast látogatta meg és elbeszélgetett Oenninggel is.

A felütés máris erősre sikeredett, hiszen az Illovszky Stadion ósdi épületének egy apró irodájában dolgozó Oenning az újságíró füle hallatára kérdezte meg Ferenczi Istvánt, hogy a Bozsik Stadion mennyire van messze Angyalföldtől – a Vasas a közeljövőben a Honvéd pályáján játszik majd. A válasz természetesen az, hogy nem érdemes gyalog elindulni.

A lap ezt követően felidézi, amit már Magyarországon is többször megírtak: hogy hogyan került a Vasashoz, hogy hogyan távolodott el a futballtól, hogy könyvet írt, hogy kommentátorkodott.

– Nem volt veszítenivalóm a futballban – ismételte el Oenning, aki december 31-én érkezett először Budapestre.

– A város hihetetlen és a klub filozófiája is szimpatikus volt: a fiatalokra koncentrálnak – mondta Oenning.

A megegyezést követően, tavasszal a Vasas kiharcolta a bennmaradást, a német szakember 8 ingyen igazolható játékossal erősítette a keretet, amely most az élen áll.

– Magyarország Leicester Cityje – írja Schiller a Vasasról, ezt pedig szavaival Oenning is megerősíti.

– Ami az elmúlt hónapokban itt történt, az szavakkal nehezen leírható. Ennek ellenére még mindig őrültség volna a bajnoki címről beszélni – fogalmaz az edző arra utalva, hogy a Videoton és a Ferencváros továbbra is esélyesebb.

– Ha Oenning Magyarország Leicesterét képviseli, akkor Thomas Doll a Manchester Unitedet – áll a cikkben. Schiller a Ferencvároshoz is ellátogatott.

– Csak egy kissé elpártolt tőlünk a szerencse. Budapest természetesen gyönyörű, de ha az eredmények nem úgy alakulnak, a világ legszebb városát sem tudom élvezni – fogalmaz Doll, akit több helyről is kerestek már, mióta sikereket ért el a Ferencvárossal.

– Miért távoznék? Nemrég hosszabbítottam, nincs távozási záradékom és jók vagyunk – zárta szavait az abendblattnak.

A Vasas-Ferencváros mérkőzés a Bozsik Stadionban szombaton 18 órakor kezdődik.

Olvasói sztorik