NB I

Káosz Újpesten: Kecskemétre költöznek – nem tudni, meddig

Jelenleg megye I-es csapat stadionjában játszik majd a közeljövőben a csapat, míg a Vasas az MTK pályáját használja.

Kapcsolódó cikkek

Úgy fest, az elmúlt évek több mint kaotikus stadionépítési és rekonstrukciós programjának „megkoronázása” következik az újpesti és angyalföldi „fejezettel”.

Néhány hete jött ugyanis a hír, hogy a Vasas stadionját váratlanul korán, már október végi kezdettel elbontják, méghozzá úgy, hogy egyelőre nincsenek meg a pontos tervek, hogyan fog kinézni az új létesítmény.

Ez a Vasas mellett még egy csapatnak jelentett felfordulást: az Újpestnek. A lila-fehérek ugyanis a szezonban a Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt az Illovszky Rudolf Stadionban játszották hazai találkozóikat, terveik szerint pedig ez 2016 végéig így lett volna. Csakhogy az október végi bontással most nekik is költözniük kell, a kérdés pedig csak az volt, hogy hova.

A Rangadó.hu korábban már megírta, hogy az új otthon vélhetőleg a jelenleg a megye I-ben játszó Kecskemét pályája lesz, az Újpest hivatalos honlapja pedig most megerősítette az értesülést. A továbbiakban a közleményt változtatás nélkül olvashatják.

Mivel a Szusza Ferenc Stadion felújítási munkálatai még javában folynak, valamint az új Illovszky Rudof Stadion építését is elkezdik novembertől, klubunknak új „hazai” pályát kellett keresnie. Végül a kecskeméti Széktói Stadionnal vezettek sikerre a tárgyalások. A megállapodás úgy szól, hogy addig rendezzük Kecskeméten a hazai meccseinket, amíg nem tudunk visszaköltözni a Szuszába. Hogy ez pontosan mikor lesz, azt sajnos nem tudjuk, mert sem a kivitelező, sem a vagyonkezelő (Nemzeti Sport Központok), nem ad erről tájékoztatást klubunknak. Bízunk benne, hogy fanatikusaink a csapattal együtt vészelik át ezt a rövid időt, amíg a fővároson kívül vagyunk kénytelenek játszani, és elkísérik a csapatot Bács-Kiskun megye székelyére. Bár sok NB I-es mérkőzés lejátszására alkalmasnak hitt pálya van Budapesten és környékén, ez a valóságban korántsem így van.
Fontosnak tartjuk megjegyezni továbbá, hogy web-és facebook oldalunk az Újpest FC hivatalos fórumai, ezért ezeken a felületen nem oszthatunk meg szurkolónikkal félinformációkat és találgatásokat, csak és kizárólag hivatalosan megerősített híreket. Így fordulhatott elő pléldául, hogy más sajtóorgánumok már korábban megszellőztették, hogy Kecskeméten rendezzük majd hazai mérkőzéseinket, mi viszont csak a megkötött és aláírt megállapodás után tehetjük ezt közhírré.
Nézzük, mely csapatok stadionjai miért nem jöhettek szóba:
REAC – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.
Honvéd – Novembertől a Vasas FC ideiglenes otthona.
MTK – A friss gyep miatt tartósan nem adja bérbe a klub.
Csepel – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.
Soroksár – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.
BKV – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.
BVSC – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.
Vác – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.
Tatabánya – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.
Felcsút – A Videoton FC ideiglenes otthona.
Pápa – Túl távol helyezkedik el Budapesttől, valamint nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.
Mezőkövesd – Túl távol helyezkedik el Budapesttől.
Eger – Nem alkalmas NB I-es mérkőzés megrendezésére.
Nézzük, mely csapatok stadionjai jöhettek szóba:
Győr – A szerteágazó tulajdonviszonyok miatt körülményes és időigényes lenne a tárgyalás. A Gyirmót és a Kecskemét közül a lila-fehér színek és a közelebbi fekvés miatt utóbbit választottuk. A stadion megközelítéséről és a szektorkiosztásról honlapunk a Vasas elleni mérkőzés hetének elején ad tájékoztatást.
Olvasói sztorik