NB I

További két évig a Haladásban játszhat Király Gábor

Szerződéshosszabbítási ajánlatot kapott klubjától a 107-szeres válogatott kapus.

Kapcsolódó cikkek

Korábban már megírtuk, hogy Király Gábor, a magyar válogatott legendás kapusa valószínűleg szerződést hosszabbít klubjával, a Haladással. Most ezt a hírt a klub hivatalos honlapján is megerősítették.

Király tavaly nyáron, az angol Chamiponshipben szereplő Fulhamtől tért vissza szülővárosába, Szombathelyre. A 107-szeres válogatott kapus akkor két esztendőre írt alá a zöld-fehérekhez, a kontraktus tehát a mostani, azaz a 2016–2017-es bajnokság végén lejár. Noha a válogatottságtól a franciaországi Európa-bajnokság után visszavonult kapus, ám az NB I-ben még nem tervezi, hogy szögre akasztja kesztyűjét.

– Gáborral régóta beszélgetünk 2017 nyarán lejáró szerződése meghosszabbításáról, már megkapta az írásos ajánlatunkat is, amely újabb két évre szól – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Úgy látjuk, változatlanul remek formának örvend és később is a csapat segítségére lehet. Most úgy gondolom, megegyezünk a folytatásról.

A rutinos kapus ugyanis egy hónapja, a szeptember 10-i, felcsúti Videoton–Haladás mérkőzés 72. percében, a székesfehérváriak második gólját megelőzően combközelítő-izom sérülést szenvedett. Az azóta eltelt három bajnokin Rózsa Dániel őrizte a szombathelyi kaput.

– Amikor hazatértem sem titkoltam, hogy Szombathelyről én már nem megyek sehová, egyszer majd itt fejezem be pályafutásomat – mondta Király Gábor. – Ha szükség van a szolgálataimra, jövő nyártól is szívesen maradok a Haladásnál – örülök, hogy klubom is úgy gondolja, folytassuk a közös munkát. De nem szeretnék a dolgok elé menni, most az a legfontosabb, hogy ismét teljesen egészséges legyek.

– A tervek szerint, szépen gyógyulok, nincs semmi komplikáció, minden nap kezelésre járok, akkor is, amikor a csapatnak nincs edzése – folytatta Király. – Azt azonban most még nem tudom megmondani, szombaton védek-e az FTC ellen. Hiszen az egy dolog, hogy esetleg rendbe jövök, ám vissza kell nyernem az erőnlétemet is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik