NB I

Király Gábor hosszabbítani fog a Haladással

A Bildnek nyilatkozott a rekorder kapus.

Bár az Eb-őrület már hónapokkal ezelőtt lecsengett, a német Bild mégis most készített csak interjút a torna egyik legnagyobb sztárjával, Király Gáborral.

A Haladás hálóőre elárulta: a klub meg szeretné hosszabbítani nyáron lejáró szerződését és ő sem akarja még befejezni labdarúgó pályafutását, így vélhetőleg további egy vagy két évig láthatjuk még a kapuban – utóbbi esetben akár 43 esztendős koráig is.

Király az Európa-bajnokságon való részvételével átvette Lothar Matthaus rekordját és ő lett az Európa-bajnokságok történetének valaha volt legidősebb játékosa, majd a tornát követően lemondta a válogatottságot.

– Sok barátom ekkor azt mondta, hagyjak fel a focival, de egyszerűen nem tudok. Fittnek érzem magam! – nyilatkozta a mackónadrágos legenda, aki visszavonulása után is maradna itthon.

– A családom nagyon jól érzi itt magát és több projektem is van, amivel foglalkozom – utalt kapusiskolájára, illetve megye I-es klubjára, a Király SZE-re.

– Ezeket a terveket már 25 éves koromban is szövögettem, most pedig boldog vagyok, hogy vissza is adhatok valamennyit a sportnak – fogalmazott a 41 éves kapus.

Olvasói sztorik