NB I

Ötmillió! Súlyos pénzbüntetést kaptak a DVTK játékosai

Horváth Ferencnek nyáron nem volt lehetősége a csapatot edzőtáborba vinni, ezért a jövő héten egy több napos összetartáson fognak részt venni.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy megbüntetik a sereghajtó Diósgyőr játékosait, ezt most a klubhonlaponmegjelentetett közlemény is megerősíti. Mint írják, az elfogadhatatlan teljesítmény miatt az elmúlt évek legkomolyabb pénzbüntetését szabta ki a DVTK vezetése a játékosokra.

– A klubvezetés és a tulajdonosok számára is elfogadhatatlan a csapat teljesítménye, ezért a többségi tulajdonossal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy ötmillió forintra büntetjük a csapatot – mondta el Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

– A döntést először a játékosokkal közöltem az öltözőben, akik elfogadták azt. Nem szerettük volna, hogy idáig fajuljon a helyzet, de bízunk abban, hogy ennek köszönhetően is minden egyes labdarúgónk mélyen magába néz és vállalja a személyes felelősségét a DVTK hírnevéhez méltatlan szereplés miatt. Érthetetlen, hogy az egész DVTK családban pont a lehető legjobb körülmények között dolgozó, minden szempontból kiemelten kezelt első osztályú labdarúgó csapat teljesít a saját lehetőségeihez képest messze a leggyengébben. A bajnokságból még 23 forduló hátra van, szoros a mezőny, mindössze 11 pont a különbség az első és az utolsó helyezett között, de el kell kezdenünk gyűjtögetni a pontokat, hogy elinduljunk fölfelé. A keret meggyőződésem szerint alkalmas rá, hogy Horváth Ferenc vezetésével a középmezőnyben végezzen. A szombati eredménytől függetlenül a szakmai stábbal egyeztetve a következő napokban szeretnénk, ha kicsit kitisztulnának a fejek és jobban összekovácsolódna a csapat. Horváth Ferencnek nyáron nem volt lehetősége a csapatot edzőtáborba vinni, ezért a jövő héten egy több napos összetartáson fognak részt venni.

Olvasói sztorik