NB I

Megbüntetik a sereghajtó Diósgyőr játékosait

Közleményt ad ki a klub vezetése.

Az NB I utolsó helyén tanyázó Diósgyőri VTK a háromhetes bajnoki szünet alatt edzőtáborba vonul, de nem egy szuper szálláshelyre. Az Észak-Magyarországkíváncsi volt, hogy mi az, amivel előre lehet mozdítani a csapatot, a mentális felkészítésen túl van-e valami, ami segíthet.

– Más eszközök is rendelkezésre állnak, nem csak pszichi­kaiak. Tudtommal egy közleményt is kiad majd a klub – felelte Horváth Ferenc a szombati DVTK-DVSC mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, aki arra a kérdésre, hogy lesz-e a jövő hét elején, a válogatott vb-selejtezője miatti bajnoki szünetben nagyobb vezetői értékelés Benczés Miklós sportigazgatóval, Szabó Tamás ügyvezetővel vagy Sántha Gergellyel, a csapatot működtető cég többségi tulajdonosának a képviselőjével, esetleg Leisztinger Tamás háttértulajdonossal, a szakvezető így válaszolt: – Valószínűleg lesz, mert minden héten van, de hogy mikor, azt nem tudom, mert edzőtáborba viszem a csapatot, azért, hogy ami nem működik, azon segítsünk. De a környezet nem valami szuper szálláshely lesz, hanem puritán környezet, mert a lényeg az, hogy együtt legyünk és megoldjuk a problémákat.

Arra a kérdésre, hogy olyan közleményt adhat-e ki a klub, amelyben a játékosok megbüntetése szerepel, Horváth Ferenc igennel válaszolt. Ilyet csütörtökön nem tett közzé a klub, szemben azzal, hogy ingyenes lesz a belépés a DVTK–DVSC bajnokira (a mérkőzés megtekintéséhez minden szurkolónknak ingyenes, regisztrációs jegyet kell váltania).

Az indoklás szerint azért döntött így a klub menedzsmentje, mert a szurkolók és a DVTK vezetése számára is elfogadhatatlan a csapat utóbbi hetekben mutatott szereplése. Érdekesség, hogy Leisztinger-érában még soha nem volt ingyenes egyetlen bajnoki megtekintése sem, a Diósgyőr élvonalbeli hazai bajnokijai közül, legutóbb a 2008. május 17-én megrendezett Paks elleni, 3-3-ra végződött mérkőzésre bejutásért nem kellett fizetni.

Olvasói sztorik