NB I

A Haladás és az MTK fiataljai a legfoglalkoztatottabbak

A szombathelyiek tehetsége góllal bizonyított, négy klubnál viszont egyetlen 1996 után született játékos sem volt pályán a második fordulóban.

Összeállításunkban annak néztük utána, hogy az NB I második fordulójában melyik csapatok milyen arányban tettek eleget annak az MLSZ-szabálynak, amely a fiatalok előtérbe helyezését forszírozza. Mint ismert, a másodosztályhoz hasonlóan két fiatal (1996-ban vagy később született) hazai focista szerepeltetése esetén jut hozzá egy élvonalbeli egyesület a maximális támogatási összeghez.

A Haladás kezdőjében két 1996 után született fiatal jutott szóhoz: Polgár Kristóf mellett Rácz Barnabás is az első perctől kezdve pályán volt a Mezőkövesd elleni bajnokin – utóbbi játékos ráadásul csapata vezetőgólját szerezte a hetedik percben. A 20 éves Rácz először volt eredményes az NB I-ben. A szombathelyieknél csereként pályára lépett a szintén 1996-os születésű Jancsó András is.

A DVTK második bajnokiján is győztesen hagyta el a pályát, a diósgyőriek hátrányból fordítottak az Újpest ellen. Nemes Milán (1996) ezúttal is végigjátszotta a meccset. A túloldalon, a fővárosiaknál a kezdőben Kecskés Ákos (1996) és Pávkovics Bence (1996) képviselte az U20-as korosztályt – mindketten végig a pályán voltak.

A Bp. Honvéd pont nélkül maradt szombaton, a ferencvárosiak egy Böde-góllal nyertek idegenben. A kispestiek szakvetője, Marco Rossi a lefújás utáni nyilatkozatában kiemelte, hogy minden MLSZ-szabálynak eleget tesznek, ezért úgy érzi, kicsit meg is van kötve a kezük. Az olasz mester a kezdőbe jelölte Gazdag Dánielt és Koszta Márkot – mindketten 1996-ban születtek.

A Paks és a Gyirmót is odahaza harcolt ki döntetlent, mindkét együttesben egy-egy fiatal volt tagja a kezdőcsapatnak. A tolnaiaknál Lenzsér Bence (1996) biztos pontnak számít, míg az újoncnál a héten igazolt Sallói Dániel (1996) került rögtön a csapatba. A fiatal támadó több ízben veszélyeztetett az MTK ellen, ám gólt nem sikerült szereznie.

A Vasas ezúttal is „hozta” két kötelező fiatalját: Szivacski Donát (1997) és Vida Máté (1996) is kezdőként volt tagja a Debrecen felett bravúros győzelmet arató angyalföldi együttesnek. Az MTK-ban két 1997-es születésű játékos volt tagja a kezdőnek: Szatmári István és Korozmán Kevin kapott lehetőséget a Gyirmót ellen – utóbbi játékos több ízben próbálkozott a gólszerzéssel, de Sebők kapus eszén nem tudott túljárni. A náluk is fiatalabb, 1998-ban született Vogyicska Bálint bő félórányi lehetőséget kapott csereként.

A Mezőkövesd, az FTC, a Videoton és a DVSC kezdő- és cserejátékosai között ezúttal egyetlen 1996 után született játékos sem jutott szóhoz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik