NB I

Ez komoly? Ő az a játékos, aki miatt megbüntették az Újpestet

Darwin Andrade egyetlen meccset látszott lilában.

Szerdán megírtuk: hivatalos közleményt jelentetett meg honlapján az NB I-es Újpest FC, amelyben leírják, hogy a FIFA egy 2014 év eleji transzfer miatt megbüntette az egyesületet, amely így sem a mostani, sem a következő, azaz a téli átigazolási időszakban nem regisztrálhat új játékost. Jelen helyzetben tehát csak 2017 nyarán érkezhet erősítés a csapathoz.

A klub hozzáteszi, hogy a Nemzetközi Sport Döntőbíróságnál kérvényezik a büntetés megszüntetését, a döntés a következő hetekben várható. De ki lehet az a játékos, aki miatt ekkora büntetést kaptak?

A sportfaktor.hu szerint Darwin Andrade. A légiósnak egy bajnokija volt lila-fehér mezben: 2014. július 28-án szerepelt a játékos a Haladás ellen, majd azonnal szerződtette őt a belga Standard Liege.

A futballista 2014 telén Kolumbiából szerződött a Megyeri útra. Pontosabban a transfermarkt.de szerint a játékos Kolumbiából a belga Sint-Truidenhez szerződött 2014. január 2-án. Másfél hónappal később a klub kölcsönadta a labdarúgót a lila-fehéreknek, majd az Újpest papíron visszaadta a belgáknak, végül átigazolta és az említett meccs után kölcsönadta a Standard Liege-nek, amely egy évvel később a portál szerint 2 millió euróért meg is vette.

A helyzetet az teszi érdekessé, hogy Andrade februárban érkezett Újpestre, ám a játékengedélyét csak júliusban adta ki a kolumbiai szövetség. A sportfaktor.hu információi szerint azért, mert a játékost a FIFA eltiltotta, mivel a La Equidadnál egyoldalúan felbontotta a szerződését még 2013 júniusában. Az Újpest viszont szerződést adott neki.

Olvasói sztorik