NB I

Megbüntették az Újpestet: egy évig nem igazolhatnak új játékost

A FIFA egy korábbi transzfer miatt csapott le.

Hivatalos közleményt jelentetett meg honlapjánaz NB I-es Újpest FC. Ebben leírják, hogy a klub hiába tervezett több minőségi átigazolást, a FIFA egy 2014 év eleji transzfer miatt megbüntette az egyesületet, amely így sem a mostani, sem a következő, azaz a téli átigazolási időszakban nem regisztrálhat új játékost. Jelen helyzetben tehát csak 2017 nyarán érkezhet erősítés a csapathoz.

A klub hozzáteszi, hogy a Nemzetközi Sport Döntőbíróságnál kérvényezik a büntetés megszüntetését, a döntés a következő hetekben várható.

Az Újpest hivatalos közleménye

Tisztelt Szurkolóink!
Tudjuk, hogy nagy érdeklődéssel figyelik az Újpest FC életét, és ez fokozottabban igaz az átigazolási időszakokra. A jelenlegi átigazolási időszak 2016. június 9-én kezdődött és 2016. augusztus 31-ig tart. Klubunk számos minőségi igazolást tervezett és tervez jelenleg is, azonban ennek megvalósítása jelenleg problémába ütközik. A kialakult helyzet oka az, hogy a FIFA egy 2014 év eleji igazolás miatt azzal a sportfegyelmi szankcióval sújtotta klubunkat, hogy két, soron következő átigazolási időszakban klubunk nem regisztrálhat új játékosokat. A döntésről jelen átigazolási időszak kezdete előtt értesültünk, így az eltiltás a jelen és a következő, 2016/2017 téli átigazolási időszakot érinti.
A döntés ellen klubunk keresetet nyújtott be a Nemzetközi Sport Választottbírósághoz (CAS), kérve annak megváltoztatását, illetve felfüggesztését.
Az érdemi bírósági döntés még nem született meg, ez az elkövetkezendő hetekben várható. A FIFA büntetésének felfüggesztésére irányuló kérelmünket a CAS elutasította, ez az oka annak, hogy a jelen átigazolási szezonban még nem tudtunk új játékost regisztrálni.
Bízunk abban, hogy a CAS megváltoztatja a FIFA döntését, és megnyílik az út az új igazolások előtt.
Amint az érdemi döntés megszületik, haladéktalanul tájékoztatjuk erről a szurkolókat.
HAJRÁ, LILÁK!

Olvasói sztorik