Nem lőtt, de nem is kapott gólt a Fradi a szerbek ellen

Edzőmeccsen szerepelt Thomas Doll csapata.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – FK Vozsdovac (szerb) 0-0
Népliget
FTC: Jova – Dilaver, Nalepa, Hüsing, Valencsik – Csukics (Haris, 62.), Gyömbér (Nyéki, 76.) – Nagy D., Csernik (Csilus, 62.), Radó – Busai. Vezetőedző: Thomas Doll

Szerda délután újabb edzőmeccset játszott a Népligetben a Bajnokok Ligájára készülő Ferencváros. A magyar bajnok ellenfele a szerb Vozsdovac volt.

Az első félidőben inkább a Fradi előtt adódott lehetőség: Radó szabadrúgása majd helyzete nem talált kaput. Az utolsó passzokba sokszor csúszott hiba, így nem esett gól az első 45 percben. A szünet utáni folytatásban is FTC-fölény volt a pályán, igaz Jova bravúrjára is szükség volt a hajrában, hogy maradjon a 0-0.

– A szerbek mindig keményen és szervezetten játszanak, így volt ez most is. Sok párharcos, jó meccset játszottunk egy remek ellenféllel szemben. Nagyon örülök, hogy a védelmünk szervezetten, jól dolgozott. Persze nem a legkönnyebb úgy csapatot építeni, hogy sok játékossal csak az első fontos mérkőzés előtt egy héttel találkozunk. Vannak azonban új futballistáink, és őket így is be tudjuk építeni az együttesbe, könnyen beilleszkedhetnek. Hamarosan pedig megérkeznek a válogatottjaink, akik hatalmas büszkeséggel és önbizalommal térnek majd vissza – értékelt a klub honlapjánThomas Doll vezetőedző.

A német szakvezető Oliver Hüsingről is beszélt, aki szerdán játszotta első mérkőzését zöld-fehérben.

– Mindenki láthatta, hogy nagy hasznunkra lehet majd a magas labdáknál. Michallal nagyon jól szervezetten játszottak együtt. Ha még fittebb lesz, fejben pedig frissebb, akkor ennél is jobb lesz. De elsőre ez remek volt.