NB I

Félmilliós büntetést fizet a Fradi és az Újpest a kupadöntő miatt

Hétmeccses eltiltás az NB III-ban – ismét büntetett az MLSZ.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) május 10-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

A FEB tárgyalás megtartása után Torghelle Sándor (MTK) korábbi hat mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Magyar Kupa

A FEB az Újpest–FTC döntő mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, szurkolói részéről pirotechnikai eszközök használatáért és másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 300 ezer forint, az FTC-r, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Czingráber Máté (Siófok) egy, Papp Szilárd (Szolnok) egy, Króner Martin (ZTE) egy és Nyilasi Bálint (Csákvár) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Krecska János edző (Gyirmót) három mérkőzésre szóló eltiltást hatályában változatlanul fenntartotta.

Goran Kopunovics vezetőedző (Siófok), mert a technikai zónát elhagyva a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől kettő, Feczkó Tamás vezetőedző (Balmazújváros), Miskei Attila vezetőedző (Budaörs) és Raffai Rudolf edző (Csákvár) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy-egy soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Szolnok–Siófok mérkőzéssel kapcsolatban a Szolnokot a rend nem megfelelő biztosításáért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

NB III

Molnár Tamás (Csepel) egy, Rigó Gábor (Tatabánya), mert amikor a labda nem volt játékban szándékosan megrúgta ellenfelét, amiért kiállították, majd a piros lapot a játékvezető kezéből kiütötte és a labdát elrúgta hét, Károly Viktor (Komló), mint visszaeső, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt négy, Nagy Norbert (Komló), mint visszaeső, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt négy, Rebecsák Szilárd (Dunaharaszti) egy és Kádas István (Diósgyőr) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott

Réti István technikai vezető (Tállya) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az MTK–Tatabánya mérkőzéssel kapcsolatban az MTK-t mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Olvasói sztorik